Gotlands distrikt

Välkommen till Gotlands distrikt. Här finns information om vad vi gör och om hur du kontaktar oss! Distriktet har inga lokalföreningar. Vi har skapat en "artificiell" lokalförening för den egentliga hemsidan som alltså återfinns under "Lokalföreningar". Se länk nedan..

Rädda Barnens distrikt  på Gotland bildades 1942 mitt under andra världskriget. Rädda Barnen är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Vi står på barnens sida i ord och handling. Vi arbetar med opinionsbildning och påverkan, samtidigt som vi ger direkta stödinsatser till barn som har det svårt på olika sätt.

På Gotland har Rädda Barnen ca 1000 medlemmar och dessutom ett stort antal faddrar och regelbundna givare. Vi arbetar på olika sätt. Förutom att samla in pengar till  internationella projekt och  t ex katastrofhjälp sker bl a utbildning av personal som arbetar med barn och ungdomar.

Vi är ofta ute i skolorna och berättar om Barnkonventionen och vi har olika verksamheter för barn med flyktingbakgrund. Vi arbetar också mot rasism och främlingsfienlighet och för medmänsklighet bl.a genom att regelbundet bjuda in Emerich Roth, som suttit i fem koncentrationsläger.

Se vidare distriktets egentliga Hemsida.

 Till toppen

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners