5 saker du som arbetsgivare bör tänka på under coronakrisen

Just nu är det många barn som inte går till skolan. Men för tusentals barn är det riskfyllt att vara hemma, och de riskerar snabbt att hamna utanför samhällets radar. Så vad kan man som företag, med medarbetare som jobbar hemifrån, tänka på? Charlotta Sterky, VD på Rädda Barnens konsultverksamhet Child Rights and Business, ger fem råd.

Många barn i Sverige är beroende av samhällets skydd mot våld, och av den frukost, lunch och mellis som de får i skolan och på fritids. Stressnivån och otryggheten i familjer kan öka när föräldrar jobbar hemifrån, blir permitterade, uppsagda eller oroar sig över ekonomin.

Än så länge håller grundskolorna öppet i Sverige, men många barn är redan nu hemma från skolan. 

”Om skolan skulle stänga helt så småningom är det viktigt att du som förälder skapar rutiner för hemmatillvaron. Håll kontakt med skolan och hör hur du på bästa sätt kan hjälpa barnet med skolarbete hemifrån. Berätta även för barnet varför skolan är stängd - att det är för att minska smittspridningen och inte för att det är farligt att vara där”, berättar Charlotta Sterky.

”Tänk på att risken för konflikter i familjen ökar när vardagsrutinerna förändras. Ta en vecka i taget – barn är generellt bra på att leva i nuet!”.

Charlotta Sterky är VD på Rädda Barnens konsultverksamhet Child Rights and Business och har lång erfarenhet av att stötta företag att förstå sin påverkan på barn i hela sin värdekedja. Här ger hon fem råd till företag med hemarbetande föräldrar.

5 tips till dig som arbetsgivare

1. Var flexibel
Försök ge medarbetarna möjlighet att både jobba hemifrån och vara föräldrar. Visa förståelse genom att göra det möjligt att arbeta på flexibla tider, och att kunna dela på dagarna om båda föräldrarna är hemma. Sänk ribban för vad du som arbetsgivare förväntar dig.

2. Uppmuntra att tala om coronaviruset
Uppmuntra medarbetarna att tala med sina barn om coronaviruset, och ta hjälp av information som finns. Exempelvis kan Rädda Barnens råd och stöd vara till hjälp.

3. Skapa rutiner
Uppmana medarbetarna att skapa rutiner för dagarna. Till exempel med tid för arbete, för att hjälpa barnen med skolarbete, vara ute och röra sig, måltider och för att ta hand om sig själv.

4. Håll kontakten
Håll löpande kontakten med dina medarbetare, berätta vad som händer på arbetet och vad som gäller. Var tydlig med vad ni vet och inte vet. Uppmuntra till digitala sociala aktiviteter.

5. Ta vara på tiden
Ge de medarbetare som har tid möjligheten till kompetensutveckling när de jobbar hemifrån. Passa på att erbjuda fördjupning inom områden som är viktiga för företaget, såsom hållbarhet. Genom att fördjupa sina sakkunskaper skapas även ett större engagemang och en mer varierad tid hemma. Det kommer en tid efter corona när hjulen rullar igång igen och då är det bra att vara förberedd. Exempelvis håller Child Rights and Business webbutbildningar om företags påverkan på barns behov och rättigheter.

Hjälp till att skydda barnen som drabbas av coronavirusets följder

Coronakrisen är ett akut och allvarligt hot mot barns trygghet. Rädda Barnen arbetar hårt för att stötta dessa barn, och i Sverige startar man till exempel digitala fritids och barnvänliga platser, skapar beredskap för att leverera mat och livsmedel och förebygger mot våld och övergrepp. Företag spelar en mycket viktig roll som samhällsaktörer och alla kan vara med och bidra – både inom egna verksamheten men också tillsammans med andra.