över 8 500 barn i Nepal har fått en bättre förskola

Över 60 procent av de yngsta barnen hoppar av skolan i Nepal. För att bättre förbereda dem för utbildning krävs tillgång till fler förskolor med god kvalitet och fokus på barns tidiga utveckling. Tack vare Clas Ohlson har över 8500 barn fått tillgång till en bättre, säkrare och mer utvecklande förskola.

Clas Ohlson har från år 2011 till och med 2014 stöttat Rädda Barnens förskoleprojekt i Nepal , där barnen nu fått en kreativ läromiljö med utvecklande lekmaterial. Klassrummen är indelade i sex sektioner för olika läropedagogiker – matte, vetenskap, språk, läsning, skapande, musik & bild.

Maria Lundqvist som jobbar på Clas Ohlsons huvudkontoret är glad att ha fått se arbetet på plats.

– Jag blev glatt överraskad av de sex pedagogiska lärohörnen i klassrummet. Jag är själv före detta lärare och blev väldigt imponerad över undervisningsmetoderna som används. Den kreativa inlärningsmiljön betyder mycket för barnens utveckling, och det var fantastiskt att se hur lärarna lyckades skapa detta med så knappa resurser, säger hon.

Förskollärare och föräldrar har utbildats och skolor renoverats och försetts med relevant läromaterial. Arbetet fortsätter och sker i samarbete med lokala myndigheter och civilsamhället.

1 700 föräldrar fick föräldrautbildning

– Jag är så glad att se att vårt stöd verkligen gjort skillnad och ännu gladare över att se tilliten som barnen känner för sina fröknar. Några barn tyckte att vi var läskiga besökare och sprang direkt till sin fröken för att få skydd och tröst, vilket de fick på en gång. För mig är det yttersta beviset på tillit och kärlek. Jag blev också imponerad av lärarnas sätt att jobba där de verkligen drar lärdomar från varandras arbete i olika förskolor genom månadsträffar precis som vi gör i olika butiker här hemma, säger Maria Ahlqvist som är butikschef för Clas Ohlson i Eskilstuna.

Tack vare Clas Ohlson har fler än 8 500 barn fått tillgång till en våldsfri förskola med hög kvalitet. Dessutom fick 262 förskollärare utbildning eller vidareutbildning och nästan 1 700 föräldrar fick föräldrautbildning. 8 förskolor byggdes och 72 förskolor fick en kreativ läromiljö med utvecklande lekmaterial.

Läs mer om Clas Ohlson.

Till toppen

Bli vår företagsvän

Ert företag kan ge ovärderligt stöd för barn världen över och samtidigt bli en av Rädda Barnens företagsvänner.Samarbeta med oss

Ditt företag kan spela en viktig roll för att förbättra situationen för barn. Läs mer om hur du kan samarbeta med oss eller kontakta oss direkt.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners