Rädda Barnen och Folkspel

För Folkspel är det en självklarhet att föreningslivet ska vara välkomnande och till för alla. Annars faller hela grundidén om gemenskap, trygghet och utveckling som ett korthus i en orkan. Sverige har ett unikt föreningsliv och det jobbar Folkspel för att behålla och utveckla.

Att under organiserade former spela fotboll, innebandy, ishockey, kasta varpa eller hoppa med häst handlar i grund och botten inte om prestationen. Att vara med i en förening handlar först och främst om just det – att få vara med. Att känna sig välkommen, att känna sig trygg, uppskattad och sedd som människa. Det är det är som tjusningen med ett fungerande föreningsliv. Det ger barn, ungdomar, och även vuxna, ett sammanhang, en plats där de kan ha kul samtidigt som de lär för livet.

Stödjer High Five – idrott för alla

– Vår kärnverksamhet går ut på att skapa bra förutsättningar för föreningslivet i Sverige, att ge klubbar och organisationerna växtkraft. Så mot den bakgrunden känns det som en självklarhet att gå in som en huvudpartner i Rädda Barnens initiativ High-Five – idrott för alla, säger Johan Lindqvist, försäljningschef på Folkspel.

Rädda Barnens verksamhet High Five – idrott för alla! uppmanar idrottsföreningar i Sverige att ta fram handlingsplaner som ger beredskap och rutiner för att förebygga och hantera diskriminering och kränkningar.

Folkspel brinner för Sveriges föreningsliv

Folkspel ägs av 69 riksorganisationer och är föreningslivets eget spelbolag. Allt överskott går till ägarna. Sedan starten 1991 har Folkspel varit en viktig inkomstkälla för klubbar, föreningar och organisationer i Sverige. Totalt har 13,5 miljarder kronor genererats till de 7 500 idrottsklubbar som säljer Folkspels produkter.

– Idrott handlar till väldigt liten del om elitutövande, utan är grogrunden till en bra hälsa, väl fungerande integration och social gemenskap. Vi vill att idrott skall vara till för alla. Och för att ska bli så krävs pengar för att driva runt föreningarna, säger Johan Lindqvist.

Läs mer om hur Folkspel ger Sveriges föreningar växtkraft.

Till toppen

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners