Ny och stolt avsändare av den årliga Eldsjälsgalan

- Vi känner oss mycket stolta över att få vara med där, säger vår generalsekreterare Helena Thybell om att vara en av sex nya avsändare av Eldsjälsgalan.

Årets Eldsjäl är en tävling som arrangeras av ideella Folkspel och som pågår året runt. Den syftar till att lyfta eldsjälarna och deras betydelse i det svenska föreningslivet.

En gång om året hålls sedan den sprakande Eldsjälsgalan, där det utses vinnare i fem olika kategorier och slutligen en eldsjäl som blir hela Sveriges eldsjäl. I år sker det den 12 mars på Berns, och själva galan kommer att gå att följas under kvällen på Folkspels Instagram och Facebook samt på Expressen.se.

Rädda Barnen är från och med i år med som officiell avsändare av galan.

– Det känns verkligen som en ära att få stå bakom ett sådant fint projekt, som gör så mycket gott för framförallt barn och ungdomar i vårt land, säger Helena Thybell.  

Folkspels projektansvariga Carina Olofsson: 
– Rädda Barnen är en av våra fina medlemsorganisationer som gör väldigt mycket gott och som vilar på samma värdegrund som vi. Därför känns det spännande att vi kan fördjupa vårt samarbete, så att vi kan hjälpa dem att öka sina intäkter ännu mer. Folkhälsa ligger oss väldigt varmt om hjärtat och att jobba aktivt för att försöka förbättra den är viktigare än kanske någonsin tidigare.

Genom försäljning av ideella Folkspels olika produkter (Bingolotto och Sverigelotten) kan olika organisationer och föreningar stärka sin ekonomi. Rädda Barnen var bäst i hela Sverige senaste året och nästan 3,4 miljoner kronor av det totala överskottet på 189 miljoner kronor.
– Det är jätteviktiga pengar för oss som absolut gör skillnad i vår verksamhet, säger Helena Thybell.
Den som väljer att vara prenumerant på Folkspels produkter kan själv välja förmånstagare, exempelvis Rädda Barnen. 

De övriga fem nya avsändarna av Eldsjälsgalan är Prostatacancerförbundet Hjärtebarnsfonden, STROKE-Riksförbundet, Riksförbundet HjärtLung och Bröstcancerförbundet.