Rädda Barnen och IKEA har samarbetat i över 20 år

Vårt strategiska samarbetet för barns rättigheter inleddes redan 1994 då Rädda Barnen hjälpte IKEA att skriva sin uppförandekod när det gällde barnarbete. Sedan dess har partnerskapet vuxit och omfattar idag även ett globalt samarbete med IKEA Foundation som stödjer många av våra utvecklingsprojekt världen över.

Genom att se till grundorsaken till att barn arbetar kan man långsiktigt förändra livsvillkoren för barn. Foto: Rädda Barnen.

– Vår satsning på barn handlar om IKEA:s grundläggande värderingar. Samtidigt gynnar det våra affärer att vi har bra kontroll över vår leverantörskedja, säger Steve Howard som är chef för hållbar utveckling på IKEA.

IKEA Foundation stödjer vårt internationella arbete

Ikea Foundation som är Rädda Barnens största globala partner stödjer flera utbildningsprojekt i Asien och Europa samt vårt program mot barnarbete på bomullsodlingar i Indien och Pakistan.
Läs mer om vårt globala samarbete med IKEA Foundation.

IKEA stödjer Rädda Barnens projekt i Sverige

Rädda Barnen har även ett nationellt samarbete med IKEA som i Sverige stödjer vår stora satsning På lika villkor - ett projekt vars syfte är att etablera ett långsiktigt barnrättsarbete i socioekonomiskt utsatta områden i Sverige.
Läs mer om vårt samarbete med IKEA i Sverige.

Till toppen

Alla barn har rätt att leka och utvecklas

Tyvärr saknar många barn i världen den möjligheten på grund av krig, katastrofer eller diskriminering. Fram till jul skänker IKEA 1 euro per såld leksak och barnbok i kampanjen "Alla barns rätt till lek". Pengarna som Rädda Barnen får går till att ge barn som migrerar i Etiopien och Bangladesh skydd och utbildning genom lek.

På lika villkor

Alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet att delta i samhället på lika villkor. För det krävs långsiktiga partnerskap för hållbara lösningar. IKEA stödjer vårt projekt På lika villkor som skapar en samhällsförändring i socioekonomiskt utsatta områden.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners