Santa MariaEn förespråkare

Santa Maria var det första företaget som samarbetade med Rädda Barnen för att implementera barnrättsprinciperna i sin affärsverksamhet.

Santa Maria, som är den nordiska marknadens ledande företag inom kryddor och en del av Paulig Group, har varit en av Rädda Barnens huvudsamarbetspartners sedan 2004. I samband med att barnrättsprinciperna lanserades såg vi båda en möjlighet att ta vårt samarbete till nästa nivå.

Pilotprojekt: testa en hållbarhetsmodell

Santa Maria har tillsammans med Rädda Barnen och Accenture genomfört ett pilotprojekt för att undersöka hur barnrättsprinciperna kan implementeras i företags affärsverksamhet.  Under projektets gång testade Santa Maria en hållbarhetsmodell, som utvecklats av Rädda Barnen och Accenture. Modellen visar hur företag kan genomföra principerna i praktiken.  

Med hjälp av flera workshops, intervjuer och besök, både inom Santa Maria och med företagets leverantörer i Indien, kunde vi tillsammans identifiera vilka av principerna som är mest relevanta för Santa Marias verksamhet. Och så fokuserade vi på dem.

Genom analyser kunde vi dessutom identifiera existerande behov samt möjligheter till förbättringar. Slutligen rekommenderade vi en handlingsplan med förslag på hur företaget kan implementera barnrättsprinciperna och framför allt – hur Rädda Barnen kan stödja den processen.

Lärdomar och nästa steg

Pilotprojektet har gett Rädda Barnen den kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna ge företag relevant stöd kring barns rättigheter när de gäller deras affärsverksamhet och hållbarhetsarbete. 

Rädda Barnen och Santa Maria fortsätter att arbeta tillsammans för att stödja företagets kärnverksamhet, men också för att utveckla lokala projekt för utsatta barn runt om i världen. 

Sandra Flodström, kommunikations- och CR-chef på Santa Maria, tycker att projektet har varit mycket värdefullt:

– Barnrättsprinciperna är en bra grund för vårt övergripande arbete med socialt ansvar och de har gett oss nya perspektiv på hållbarhetsarbetet. 

Till toppen

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners