Rädda Barnen och Swedbank Robur

Genom Swedbank Roburs humanfond kan du kombinera långsiktigt sparande och samtidigt stötta Rädda Barnens arbete i konflikter och katastrofer. Humanfonden är dessutom avgiftsfri.

Swedbank Robur Humanfond är en svensk aktiefond och förvaltas av Swedbank Robur. Humanfond är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik.

Två procent om året till Rädda Barnen

De som sparar i Swedbank Robur Humanfond ger ett värdefullt bidrag till Rädda Barnen samtidigt som de gör en investering för den egna framtiden. Kunden väljer själv mellan att månadsspara eller göra engångsinsättningar och varje år går två procent av kundens sparkapital till Rädda Barnen.

Tack till dig som sparar med hjärtat!

Från 2015 fick Rädda Barnen ta emot 4 817 101 kronor från fondspararna i Swedbank Robur Humanfond. Genom åren har vi fått totalt drygt 125 miljoner kronor från Humanfond. Varmt tack till alla er som stöttar vårt livsviktiga arbete för barn i utsatta situationer! Pengarna går till Rädda Barnens Katastroffond. 

Till toppen

Hur kan företag faktiskt göra skillnad för barn?

– På Swedbank Robur tog vi tillsammans med Rädda Barnen för ett par år sedan fram en ståndpunkt där vi definierade vår syn på barns rättigheter, säger Anna Nilsson, chef för hållbarhetsanalys på Swedbank Robur. Det styr oss när vi analyserar vilka företag vi vill investera i. Just nu för vi till exempel en dialog med ett antal bolag inom kakaoindustrin kring barnarbete. Det är ett sätt för oss att bidra till förändring.

Läs mer om näringslivet och Barns rättigheter.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners