H&M Home: ”Vi ser ett stort värde i att belysa barns behov att trygghet”

Alla barn har rätt till trygghet och skydd. Därför samarbetar vi med H&M Home, vars kollektion bidrar till vårt arbete med att ge en trygg barndom till barn som lever i krig och katastrofer.

Ida Lindahl, General Manager på H&M Home, berättar om kollektionen med rymdtema som speglar barns behov av en trygg och lekfull plats – a safe space. 

– H&M Home vill hjälpa till att skapa en trygg plats som lockar till lek och glädje med barnen i fokus. För att uppmuntra detta erbjuder vi en lekfull kollektion med rymdtema. Kollektionen bjuder på allt från läshörnor, sängkläder och pyjamas med inspiration från rymden och mjuka leksaker som föreställer aliens och astronauter, till mattor, kuddar och fluffiga onesies med rymdtema, berättar Ida Lindahl.

Det är tredje året i rad som H&M Home samarbetar med Rädda Barnen, och årets globala kampanj är en utveckling från tidigare års kampanjsamarbete. H&M Home ser flera värden i att samarbeta med Rädda Barnen, säger Ida Lindahl.

– Barn är framtiden, men är de som drabbas hårdast vid krig och andra katastrofer. Vi är stolta att samarbeta med en organisation som verkar för att göra världen och framtiden tryggare för alla barn.

H&M Home stöttar arbete i krisdrabbade områden

10 procent av försäljningen går till Rädda Barnens arbete för barn i krisdrabbade områden runtom i världen. Stödet möjliggör bland annat att vi kan sätta uppbarnvänliga platser i krisområden, där barn kan få lite andrum från kaos och otrygghet och bara vara barn för en stund.

Och det finns mer att göra för fler. H&M Home rekommenderar andra företag att ta större ansvar i frågorna.

– Vi är stolta att få vara med och synliggöra det arbete som Rädda Barnen gör och hjälpa till att ge fler barn en ljusare framtid, säger Ida Lindahl. 

Vill du veta mer om hur vi samarbetar med företag?

Läs mer