LokalföreningVästerås

Välkommen till Rädda Barnen i Västerås!

Vi arbetar med Barnkonventionen som grund, som är FN:s överenskommelse om barns rättigheter. I den står det att barn, oavsett bakgrund, har rätt att behandlas med respekt och att få komma till tals.

Några av de frågor som vi på Rädda Barnen prioriterar i vårt arbete i Sverige:

 • Inget barn ska utsättas för våld eller kränkande behandling, vare sig i hemmet eller i skolan.
 • Barn på flykt ska få ett bra mottagande i Sverige.
 • Alla barn ska ha tillgång till bra utbildning.
 • Inget barn ska utsättas för diskriminering, oavsett orsak.
 • Barn ska ha inflytande över frågor som berör dem.

 

Vi tycker att det är självklart att alla barn ska ha samma rättigheter! 

 

Rädda Barnen startade i England, den 19 maj 1919. Ett halvår senare följde Sverige efter. Västerås lokalförening bildades 1940. I Sverige finns idag över 200 lokalföreningar över hela landet.

 

Vill du kontakta oss? Skicka ett mail till lf.vasteras@medlem.rb.se, eller besök oss på Facebook.

 • Regional nyhetBarnrättsforum inställt

  2017-04-07

  I helgen skulle Barnrättsforum med deltagare från hela Rädda Barnen Region öst träffas för att diskutera, mötas och läras sig. Med tanke på dagens tragiska händelser i Stockholm är det inte möjligt att genomföra Barnrättsforum.Deltagare har fått mejl med ytterligare information.

 • Barn som far illa Osäkerhet hindrar vuxna från att hjälpa barn

  2016-10-26

  För att samhället ska kunna hjälpa barn som far illa behöver alla vuxna känna ansvar för barn i sin närhet och agera vid oro för ett barn. Vår Sifo-undersökning visar att de allra flesta vuxna gör det, men att osäkerhet också kan hindra vuxna från att hjälpa.

 • Lär dig mer och fördjupa dig i Rädda Barnens arbete

  2016-03-22

  Barnrättsforum är en mötesplats där du kan lära dig mer om Rädda Barnens arbete. Du har möjlighet att anmäla dig till fördjupningar om Barn på flykt, barnfattigdom eller barn och våld. Anmäl dig till Barnrättsforum i Stockholm 16-17 april!

 • Inspirationsdag Barn på flykt

  2015-10-05

  Rädda Barnen finns på plats för barn och familjer under i princip hela deras flykt, från krigens fasor inne i Syrien eller Afghanistan, genom de flesta transitländer –både i närområdet som Libanon, Jordanien, Irak och Turkiet och i Europa – samt här i Sverige för dem som når ända fram. Hur arbetar Rädda Barnen med barn på flykt och hur kan vi tillsammans arbeta för säkrare flyktvägar och ett gott mottagande lokalt? Syftet med dagen är att inspirera styrelsemedlemmar och aktiva arbetsgrupper samt nya medlemmar i arbetet med barn på flykt. Fokus är inspiration, diskussion, erfarenhetsutbyte och information.

 • #nätsmartNy handbok för att skydda barn från nätövergrepp

  2015-09-22

  För att ge vuxna bättre förutsättningar att skydda barn från sexuella övergrepp på internet har vi tagit fram handboken #nätsmart.

Visa alla nyheter Till toppen

Svettas för framtiden

Vi är två grabbar som håller på med ett projekt som heter "Svettas för framtiden". Vi kommer leda gruppträningspass på teliaplan (gamla teliahuset) här i Västerås som är gratis för alla som vill delta. Deltagarna kommer sedan ha möjlighet att skänka pengar till välgörande ändamål för barn, därav vårt namn Svettas för framtiden. Man svettas för sin egen framtid men skänker också en slant för barnens framtid.

Sex tillfällen (varje torsdag 21/4 - 28/5 kl. 18-19.00) 

Kontakta oss i Västerås!

Mejla vårt regionkontor:  infoost@rb.se

Vi tillhör Västmanlands distrikt

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners