LokalföreningStort engagemang för ensamkommande barn

Hjälp våra ungdomar att få en bra start i livet!

Läxhjälpen innebär att vi hjälper ensamkommande barn med deras läxor. I dagsläget finns verksamheten på fyra olika hem för ensamkommande killar i Jönköping och Huskvarna. En del av barnen behöver mycket hjälp medan vissa främst behöver få stöd av någon som finns till hands. Barnen som vi hjälper kommer från många olika bakgrunder och kan av olika anledningar befinna sig i en tuff situation. Stödet med läxläsning är därför otroligt viktig för att barnen ska kunna få en så bra start på sina liv som möjligt.

 • Två verkliga barnrättskämpar!Amelie och Elsa överlämnar 2000 kr till Rädda Barnen

  2017-06-02

  Två verkliga barnrättskämpar är Amelie och Elsa som har bakat och sålt bullar och kakor. De valde att skänka pengarna till Rädda Barnens pågående insamlingen för barnen på Afrikas horn.

 • Regional nyhetBarnrättsforum inställt

  2017-04-07

  I helgen skulle Barnrättsforum med deltagare från hela Rädda Barnen Region öst träffas för att diskutera, mötas och läras sig. Med tanke på dagens tragiska händelser i Stockholm är det inte möjligt att genomföra Barnrättsforum.Deltagare har fått mejl med ytterligare information.

 • Valberedningens förslag Förslag till årsmötet 22 februari

  2017-02-14

  Valberedningens förslag till årsmötet 22 februari 2017

 • Barn som far illa Osäkerhet hindrar vuxna från att hjälpa barn

  2016-10-26

  För att samhället ska kunna hjälpa barn som far illa behöver alla vuxna känna ansvar för barn i sin närhet och agera vid oro för ett barn. Vår Sifo-undersökning visar att de allra flesta vuxna gör det, men att osäkerhet också kan hindra vuxna från att hjälpa.

 • Nyhet från södra SverigeVälkommen att anmäla dig till höstens Kurskalas!

  2016-09-06

  I år har Kurskalaset ett nytt upplägg och vi är glada att kunna välkomna er till Malmö! Under en helg kommer vi att erbjuda olika seminarier för alla medlemmar i region syd - Skåne, Blekinge, Småland och Öland.

Visa alla nyheter Till toppen

Vill du engagera dig?

Vi behöver alltid flera aktiva medlemmar!

Läs mer om våra olika verksamheter och anmäl dig till oss om du vill medverka i någon. Du behöver inte binda upp dig utan får ställa upp när du har tid och i den omfattning som passar dig.

Här hitter du en lista över våra frivilliginsatser!

Mejla oss, lf.jonkoping-huskvarna@rb.se

eller ring 036-71 23 13 (telefonsvarare).

Världens viktigaste uppdrag väntar på dig!

Just nu söker vi bland annat rastvänner, aktivitetsledare, läxhjälpare (och mer!) runt om i region syd. Vill du se vilket uppdrag som väntar nära dig? Kika in och kontakta din lokalförening. Du kan göra skillnad!

Vill du veta vad som händer just nu?

Följ oss på Facebook och läs vårt nyhetsbrev för att ta del av det senaste som händer i södra Sverige! Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att maila Terése Bergsten!

Kontakta oss i Jönköping och Huskvarna!

lf.jonkoping-huskvarna@rb.se

Kontakta vårt regionkontor:  infosyd@rb.se

Vi tillhör Jönköpings distrikt

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners