Miljontals barn drabbade av naturkatastrofer

Orkaner, monsunregn och översvämningar förstör just nu livet för miljontals barn runt om i världen. Rädda Barnen är på plats för att skydda barnen och deras familjer. Vi gör vad som krävs, men mer hjälp behövs. Behoven är enorma.

Kraftiga översvämningar har drabbat mer än 40 miljoner människor i Indien, Bangladesh och Nepal. Bara i Indien är 17 miljoner barn i akut behov av katastrofhjälp. Över 1200 personer har redan förlorat sina liv. Orkanen Irma har hittills tvingat 20 000 människor på flykt i Dominikanska republiken.

I Indien riskerar nu ytterligare 6,8 miljoner barn att drabbas av nya översvämningar till följd av monsunregnet. 2,2 miljoner människor har tvingats från sina hem i Bangladesh, minst 600 000 av dem är barn. Hundratals skolor har stängt och vägarna har förstörts. I Nepal riskerar barnen att drabbas av vattenburna sjukdomar, som kolera, på grund av smutsigt stillastående vatten.

Det här gör vi för att hjälpa barnen:

Vi är på plats i regionen och arbetar dygnet runt för att nå ut till alla barn och familjer som behöver vår hjälp. Några exempel på vad vi gör just nu:

  • I Indien ser vi till så att familjer får skydd mot regnet, nödvändiga hygienartiklar och information om hur de ska undvika att drabbas av vattenburna sjukdomar.
  • I Bangladesh delar vi ut hygienartiklar och matlagningsutrustning för att skydda familjer mot vattenburna sjukdomar som kolera, en sjukdom som är livsfarlig för barn.
  • I Nepal delar vi just nu ut hundratals presenningar så att familjer kan få skydd mot regnet.

Kämpa med oss. Är du inte redan månadsgivare så kan du snabbt och enkelt bli det här.