Det här gör vi för att rädda barns liv

Hungerkrisen i östra Afrika

Svår torka och konflikter har orsakat den värsta hungersnöden på flera decennier i östra Afrika. Hundratusentals barn lider av akut undernäring och måste få behandling för att överleva. Nu gör vi allt vi kan för att rädda liv.

Vi är på plats med akuta insatser i Somalia, Etiopien, Kenya och Sydsudan för att rädda barns liv. Det här gör vi just nu:

Var med och rädda liv - ge en gåva nu!

Somalia 

I Somalia stöttar vi vårdcentraler med mediciner, utrustning och specialkost för att kunna fortsätta ge livräddande behandling till barn som lider av akut undernäring. Vi kör ut vatten till de värst drabbade områdena med hjälp av tankbilar och delar ut matpaket och matkuponger. 

Etiopien

Genom våra mobila hälsoteam ger vi vård till undernärda barn som befinner sig i svårtillgängliga och avlägsna byar. Vi ger stöd till gravida kvinnor, delar ut matkuponger och hjälper människor med att hålla sina boskapsdjur vid liv.

Kenya

Vi skalar upp våra katastrofinsatser i de hårdast drabbade områdena – Turkana, Wajir och Mandera. Där förser vi bland annat skolor och vårdinrättningar med rent vatten och undersöker barn som vi misstänker har drabbats av undernäring.

Sydsudan

I det krigsdrabbade Sydsudan har vi behandlat barn mot undernäring sedan 2013, då konflikten i landet återigen blossade upp. Vi ger stöd och behandling till barn och gravida kvinnor som drabbats av undernäring. Vi delar ut mat och skyddar barn mot våld och övergrepp.

Du kan hjälp nu!
Vi gör allt vi kan för att rädda barns liv, men vi är helt beroende av ditt stöd för att kunna fortsätta. SMS:a HJÄLP100 till 72911 och skänk 100 kr eller Swisha din gåva till 902 0033. Ge din gåva via webben här

*barnens namn har ändrats för skydda deras identitet