Gratis juristhjälp 17 september 2019

Inbjudan till AW

Vad händer efter döden? Det kan naturligtvis ingen svara på. Däremot är du välkommen till ett event där du får ställa alla frågor du har om vad som händer rent juridiskt om du inte gör någonting, och hur du kan få det att bli som du vill genom att skriva testamente.

Jennifer Jacobsson, familjejurist på Avtal 24, berättar hur arvslagarna ser ut och vad du behöver tänka på i just din situation.

Martina Hallin, tf projektledare på Rädda Barnen, berättar vad du ska tänka på om du vill passa på att ge en gåva till en eller flera organisationer i ditt testamente. Katarina Spetz, testamenteshandläggare på Rädda Barnen berättar vad vi gör när vi får testamentsgåvor

När behövs ett testamente?

Det enkla svaret är, alltid. I alla fall om du vill vara helt säker på att det blir som du och dina efterlevande vill ha det. Det är särskilt viktigt att ha ett testamente om:

  • du är sambo
  • har särkullsbarn
  • bor utomlands stora delar av året
  • vill skydda dina barns egendom vid en eventuell skilsmässa

Ta med dig någon som också behöver reda ut vad som gäller och kom på en AW med juridiska matnyttigheter. En matig macka och kaffe/te ingår. Det är helt gratis att delta, men du behöver anmäla dig innan.

NÄR: 17 september, kl 17:30-20:00

VAR: Scandic Klara vid Hötorget, Stockholm

ANMÄL dig till martina.hallin@rb.se

Evenemanget är helt kostnadsfritt att delta i och du förbinder dig inte till någonting genom att komma på det. Varken Avtal24 eller Rädda Barnen kommer att spara dina personuppgifter eller använda sig av dem i något annat syfte än att kommunicera kring det här evenemanget.