Helena Thybell – Rädda Barnens nya generalsekreterare

Idag presenterar vi Helena Thybell som Rädda Barnens nya generalsekreterare. Hon har flera års erfarenhet av internationellt arbete, stor vana vid att leda i en stor organisation och från arbete inom inom ideell verksamhet. Nu senast kommer Helena Thybell från H&M Group, där hon varit högsta HR-ansvarig.

– Det är med stor glädje och entusiasm som jag välkomnar Helena Thybell till tjänsten som generalsekreterare, säger Lise Bergh, ordförande för Rädda Barnens riksförbund. Hon har ett starkt driv, och en stor erfarenhet från offentlig sektor, civilsamhälle och näringsliv. Styrelsens uppfattning är att Helena Thybell med sin bakgrund och sitt genuina intresse för rättigheter, kommer att tillsammans med medarbetarna, leda och utveckla ett Rädda Barnen som är redo för framtiden, 

Helena Thybell kommer närmast från en roll som HR-chef för H&M-gruppen med 176 000 anställda. Hon har tidigare arbetat som Global Manager för H&M Foundation, verksamhetschef för Svenska Postkodstiftelsen, programansvarig för Röda Korsets verksamhet i Västafrika samt generalsekreterare för Röda Korsets Ungdomsförbund. Sedan 2013 har hon arbetat för H&M-gruppen.

– Det känns fantastiskt att få arbeta i en organisation som både gör skillnad i Sverige och internationellt., säger Helena Thybell, tillträdande generalsekreterare för Rädda Barnen. Jag ser fram emot att möta alla kollegor och arbeta tillsammans med dem, för att se till att barns rättigheter respekteras och genomförs. Rädda Barnen har, med sina hundra år av erfarenhet, gjort och gör betydliga insatser. De är alltid först på plats och åker sist därifrån. Organisationen gör dagligen skillnad för barnens möjlighet till en trygg uppväxt, oavsett om det är i Jemen, Sverige eller Moçambique.

Helena Thybell tillträder formellt den 12 augusti sin nya tjänst som generalsekreterare för Rädda Barnen.