Hurra, idag fyller vi hundra år!

Barn leker utanför en vårdcentral i Kongo Kunshasa som stöds av Rädda Barnen.

I hundra år har vi funnits vid barnens sida – i Sverige och i världen. Vi har räddat barns liv. Vi har kämpat för deras rättigheter. Varje dag har vi gjort världen lite bättre för barnen. Och det har gett resultat.

Den 19 november 1919 grundades Rädda Barnen i Sverige. Vi har jobbat i hundra år och vet vad som krävs för att skapa hållbara förändringar för barn. Med vår långsiktiga arbetsmetod strävar vi efter att lösa problem för gott.

Genom åren har vi sett förändringen komma. Barn som föds idag har en större chans än någonsin tidigare i historien att växa upp friska, utbildade och med möjlighet att påverka sitt liv och sin framtid. Bara för en generation sedan riskerade dubbelt så många barn att dö före sin femårsdag. Världen har kommit långt!   

Sedan år 2000 har utvecklingen gått allt fortare

Totalt har 280 miljoner barn det bättre idag än år 2000. Några av framstegen:

  • 4,4 miljoner färre barn dör varje år
  • 115 miljoner färre barn är utanför skolan
  • 94 miljoner färre barn tvingas arbeta
  • 11 miljoner färre barn tvingas gifta sig

Källa: Global Childhood Report 2019, Save the Children

Fira hundra år för barnen med en hundralapp

Fortfarande är barns rättigheter ingen självklarhet och något vi måste kämpa för varje dag, dygnet runt. Vi ger aldrig upp! Hjälp oss fortsätta vårt livsviktiga arbete så länge barnen behöver oss! Var med och fira vårt hundraåriga arbete med en hundralapp som förändrar barns liv. Med din hjälp räddar vi barnen.  

 

Med en hundralapp varje månad förändrar du många barns liv!

Bli månadsgivare

Det är du som gör det hela möjligt

Du och alla andra fantastiska människor som bidrar med pengar och engagemang hjälper oss att nå fram till barnen som har det svårast. Tillsammans gör vi världen till en bättre plats för barnen. Tack!