Rädda Barnen-medlem finalist i Årets Eldsjäl!

Eldsjälen och medlemmen BrittMarie Windemo i Söderhamn är vår helt egna finalist i årets Eldsjälsgalan som sänds på måndag den 19 april klockan 20.00. Eldsjälsgalan och Årets Eldsjäl arrangeras av vår huvudpartner ideella Folkspel.

Årets Eldsjäl syftar till att lyfta eldsjälarna och deras betydelse i det svenska föreningslivet och bland olika organisationer.

– Vi känner oss mycket stolta över att få vara med i det här viktiga sammanhanget och att vår medlem BrittMarie Windemo är finalist! Föreningslivet och organisationerna spelar en enormt viktig roll för barns och vuxnas välmående, vilket har varit särskilt tydligt nu i pandemin. Det känns därför extra roligt att få hylla eldsjälar som BrittMarie, som generöst ger av sin tid och sitt engagemang, säger Helena Thybell, generalsekreterare på Rädda Barnen.

Eldsjälsgalan sänds på måndag

Galan kommer direktsändas på måndag den 19 april kl. 20.00 på Expressen.se. Galan arrangeras årligen, och utser vinnare i fem kategorier och slutligen en eldsjäl som blir hela Sveriges eldsjäl. I fjol ställdes galan in när pandemin slog till, men i år blir den av i en coronasäkrad miljö på Vasateatern i Stockholm.

– Rädda Barnen är en av våra fina medlemsorganisationer som vilar på samma värdegrund som vi. Nu är vi inne på andra året med ett fördjupat samarbete. Barnens rättigheter och villkor ligger oss varmt om hjärtat och att jobba aktivt för att försöka förbättra för alla barn och ungdomar är viktigare än kanske någonsin tidigare, säger Carina Olofsson, projektansvarig på Folkspel.

Miljontals kronor till organisationer och föreningar

Genom ideella Folkspels produkter, Bingolotto och Sverigelotten, kan olika organisationer och föreningar stärka sin ekonomi. Senaste året delade Folkspel ut totalt 232 miljoner kronor. Av dem gick nära 1,6 miljoner kronor till Rädda Barnen.

Rädda Barnen är en av sex organisationer som står bakom Eldsjälsgalan. De övriga fem organisationer som är avsändare av Eldsjälsgalan är Prostatacancerförbundet, Bröstcancerförbundet, STROKE-Riksförbundet, Riksförbundet HjärtLung och Hjärtebarnsfonden.

BrittMarie Windemo, Söderhamn

Missa inte Eldsjälsgalan!

Läs mer