Tony minskar diskriminering mot barn

Medarbetarintervju

Tony Haddou jobbar på regionkontoret i Göteborg med projektet "På lika villkor". Målet för På Lika Villkor är att minska diskriminering av barn i socialt och ekonomisk utsatta områden samt att stärka deras inflytande över frågor som berör dem.

Tony, kan du berätta om din bakgrund och hur det kom sig att du började jobba hos oss?

- Jag har läst både Internationella relationer och en Master's of European studies och första gången jag kom i kontakt med Rädda Barnen var via en praktikplats. Efter examen jobbade jag i Bryssel som politisk sekreterare och när jag kom tillbaka till Göteborg från Bryssel 2013 fick jag en roll inom Rädda Barnen som projektledare för På Lika Villkor.

Rädda Barnen tar ansvar för samhällsutvecklingen

Berätta om din roll och dina arbetsuppgifter!

- Efter att ha jobbat som projektledare gick jag vidare till min nuvarande roll som regional samordnare för På Lika Villkor. Regional samordnare är en bred roll som innebär att ha övergripande ansvar för projektet i regionen och att förankra den nationella strategin både internt och externt.

Jag jobbar också en del med verksamhetsstyrning och omvärldsbevakning och analys. Sedan november 2016 har jag gått in som tillförordnad biträdande regionchef vilket innebär att jag även har ansvar för budget och planering och till viss del kommit i kontakt med personalfrågor, det har hittills varit en både omtumlande och lärorik erfarenhet.

Vad har du lärt dig i jobbet?

- Jag har lärt mig mycket om hur en organisation som Rädda Barnen kan ta ansvar i samhällsutvecklingen och genomföra insatser där välfärden inte räcker till. På Lika villkor är ett bra exempel på hur en organisation kan gå in och komplettera och arbeta i partnerskap med andra aktörer i samhälle för att göra skillnad för barn.

På Lika villkor är ett bra exempel på hur en organisation kan gå in och komplettera och arbeta i partnerskap med andra aktörer i samhälle för att göra skillnad för barn

Vilket är ditt bästa minne från jobbet?

- Jag tänker faktiskt ofta att "Oj- vad coolt det här var" om saker jag gör eller situationer jag är del av i jobbet. Några av mina bästa minnen är då Rädda Barnen arbetar tillsammans med andra aktörer i samhället och gemensamt med barns bästa och barns rättigheter som utgångspunkt försöker hitta konstruktiva lösningar på samhällsutmaningar. Det är häftigt!

Jag drivs av att hitta konstruktiva lösningar på samhällsproblem

Vilka är de största utmaningarna i jobbet?

- Att jobba med verksamhetsstyrning är utmanande, eftersom vi har så många processer på gång... och även att vända utmaningar till möjligheter. I och med de utmaningar jag och mina kollegor ställs för på jobbet tvingas vi prioritera och lägga energi på rätt saker, men det kan också vara utmanande ibland.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att få möjlighet att utveckla verksamheter som ska nå och göra skillnad för de mest marginaliserade barnen och att få vara en del av samhällsutvecklingen i stort.