Nyheter

 • Barn på flyktAvtalet mellan EU och Turkiet – till vilket pris?

  2017-03-17

  Idag är det 1 år sedan EU ingick ett avtal med Turkiet för att minska antalet människor på flykt som tar sig till EU. Till följd av avtalet sitter nu tusentals familjer och över 5 000 barn fast i fängelselika läger på de grekiska öarna Lesbos, Samos, Chios, Leros, and Kos. Tillvaron är otrygg och barnen mår fruktansvärt dåligt, några har skadat sig själva och till och med försökt ta sina liv.

 • Syrien 6 år av konflikt - de osynliga såren

  2017-03-15

  Efter sex långa år präglade av inbördeskrigets fasor, är krigets fysiska effekter påtagliga i Syrien. Människor har dödats, skadats, och många städer är raserade. Vad som inte är lika uppenbart är de inre psykologiska sår som många människor framförallt barnen, har drabbats av. I den största studien i sitt slag under konflikten har Rädda Barnen undersökt hur barnen i landet mår.

 • Barn på flyktSå här hjälper vi barn på flykt att överleva vintern

  2017-02-24

  Vi kämpar dygnet runt för att barnen ska klara snön och kylan. Tack vare alla engagerade människor som så generöst bidragit med pengar och engagemang lyckas vi nå fram med hjälp till hundratusentals barnfamiljer som lever på flykt i Syrien och grannländerna.

 • Torkan i SomaliaBarnens liv hotas av svält

  2017-02-07

  Uteblivna regn har orsakat extrem torka i Somalia och risken för en större svältkatastrof är överhängande. Vi trappar upp hjälpinsatserna för att rädda barns liv och förhindra en lika svår katastrof som den 2011.

 • Barn på flyktAmena klarade flykten över Medelhavet

  2017-01-24

  Hjärtsjuka Amenas båtresa över Medelhavet höll på att sluta i tragedi, men tack vare vårt team på Rädda Barnens sök- och räddningsfartyg Vos Hestia fick hon snabb transport med helikopter till sjukhus i Italien. Nu har hon återhämtat sig och är trygg igen tillsammans med sin mamma, pappa och storebror.

 • Utbildning och skolaBarnklubbar stoppar barnäktenskap i Nepal

  2017-01-24

  När Usha var bara 12 år var hon tvungen att sluta skolan för att föräldrarna bestämt att hon skulle gifta sig. Men Usha vägrade. Hon fick hjälp av sin lokala barnklubb som stöds av Rädda Barnen – och idag ett år senare är hon tillbaka i klassrummet igen. Nu kan hon fortsätta vara barn innan det är dags att bli vuxen på riktigt.

 • Barn riskerar att frysa ihjäl – I Europa

  2017-01-13

  Barn och spädbarn finns bland de tusentals människor som sitter fast i ett iskallt Europa utan varken skydd eller värme. Många bor i dåligt rustade flyktingläger, övergivna byggnader eller på gatan.

 • Barn som far illa Osäkerhet hindrar vuxna från att hjälpa barn

  2016-12-27

  För att samhället ska kunna hjälpa barn som far illa behöver alla vuxna känna ansvar för barn i sin närhet och agera vid oro för ett barn. Vår Sifo-undersökning visar att de allra flesta vuxna gör det, men att osäkerhet också kan hindra vuxna från att hjälpa.

 • FLYKTButhanya – vår anonyma hjälte i “På Spåret”

  2016-12-23

  Buthayna kom till Sverige för drygt ett år sedan. Hon är en av alla de människor som gjort den långa och farliga resan från krigets Syrien. Nu engagerar hon sig själv och andra nyanlända i det nya landet. Ikväll var hon vår representant i ”På Spåret” i SVT1.

 • Barn på flyktSkolan ger hopp och framtidstro för barnen som flytt Mosul

  2016-12-21

  Slaget om Mosul har tvingat tiotusentals barn och familjer att fly striderna. Barnen som kommer till lägret Jad'ah får i många fall möjlighet att gå i skolan för första gången på två år i en av våra åtta tillfälliga skolor.

Föregående1234567...
Till toppen

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners