Förhandsvisning av teater- I Malmö

18 december 2014

I tisdags, den 16 december, hade teaterföreställningen KÄRLEKEN ÄR FRI!? förhandsvisning i Malmö. Föreställningen kommer spelas i Malmö under våren 2015, både för allmänheten men främst under skolturnén "Kärleken är fri".

KÄRLEKEN ÄR FRI!?

Föreställningen KÄRLEKEN ÄR FRI!? handlar om individens rättigheter att välja identitet och grupptillhörighet i relation till kärlek, familj, tradition och samhälle. Igår spelades pjäsen på Tegelhuset i Rosengård, Malmö, under två föreställningar. Pjäsen är uppbyggd i olika epiloger som speglar olika situationer och berättelser kring hedersrelaterat förtryck och våld. Unikt med pjäsen är att publiken får chansen att vara medskapare genom att tänka sig in i en situation och komma på en alternativ lösning. Ämnen som lyfts i pjäsen är bland annat sexualitet, hedersrelaterad våld (både gällande den drabbade och den som utför) och giftermål.

Pjäsen är skriven av sju dramatiker. Berättelserna är både hämtade utifrån författarnas egna upplevelser men också från ungdomars egna berättelser.

Skolturné

Under våren 2015 kommer Kärleken är fri att besöka 10 högstadie- och gymnasieskolor under en skolturné i Malmö. Skolturnén syftar till att informera barn och ungdomar om deras rättigheter och vad de kan få för hjälp och stöd från samhället om de får sina rättigheter kränkta. Skolturnén har under hösten spelats i Stockholm och ska, efter våren 2015, vidare till Göteborg, Umeå och Luleå. Kärleken är fri är en metodutvecklande satsning för det redan etablerade projektet ”Det handlar om kärlek” och syftar till att utveckla och fördjupa mötena i skolan.

Vill du veta mer?

Vill du läsa med kring Kärleken är fri eller är du intresserad av att se föreställningen, besök då: www.dinarattigheter.se

 

 

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners