Tyfonen Hagupit hotar Filippinerna

5 december 2014

En ny kategori 5-tyfon är på väg mot samma områden i Filippinerna som förra året drabbades av supertyfonen Haiyan. Rädda Barnen står redo med livräddande hjälp.

Ervies familj har evakuerats till Tacloban City Convention Center. Hans pappa säger: "Jag förlorade ett barn i förra årets tyfon. Jag vill inte låta det hända igen."

Tyfonen Hagupit (lokalt döpt till Ruby) är just nu på väg mot Filippinerna. I skrivande stund är det osäkert var och när den kommer att träffa, men det ser allt mer sannolikt ut att ovädret kommer att slå till mot den östra ön Samar tidigt på söndag morgon svensk tid.

Vi har team som står beredda med katastrofhjälp om tyfonen når ögruppen. Vi förbereder alltid för det värsta men vår självklara förhoppning är att tyfonen ska ha minimal inverkan på utsatta barn och familjer.

Du kan hjälpa barn som drabbas av katastrofer

Behovet av nödhjälp har i år varit större än någonsin. Genom att ge en gåva kan vi agera blixtsnabbt vid krig och katastrofer och skapa långsiktiga hållbara förändringar i barns liv – både i Sverige och över hela världen. Pengarna används där behoven bland barnen är som störst.

6000 dog när Haiyan slog till

När Haiyan slog till mot Filippinerna i november förra året dog över 6000 människor.

Efter tyfonen Haiyan förra året var Rädda Barnen var en av de första organisationerna på plats och vi finns fortfarande kvar i de värst drabbade områdena.

3 sätt du kan hjälpa barn i katastrofer

> Bli månadsgivare

> Ge en gåva

> Starta en egen insamling

På plats i katastrofer

Skydda barnen och rädda liv - vårt uppdrag i katastrofer.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners