Svältkatastrofen i Östafrika“What’s on the plate - vad barnen äter”

5 juli 2017

Vad äter barnen som befinner sig mitt i den värsta svältkatastrofen sedan andra världskriget? Följ med till Sydsudan och Somalia och se vad som finns på barnens tallrikar. I dag inleder vi ett samarbete med Aftonbladet och Fotografiska till förmån för barnen som svälter i östra Afrika.

Just nu pågår den värsta svältkatastrofen på flera decennier. 20 miljoner människor är i behov av hjälpinsatser för att överleva. Som alltid i alla katastrofer drabbas barnen hårdast. I dag lanserar Aftonbladet och Fotografiska en samproduktion för att uppmärka en vår tids största pågående kriser och för att samla in pengar till förmån för vårt arbete för barnen i östra Afrika.

Aftonbladets Magnus Wennman och Erik Wiman har åkt till Somalia och Sydsudan och besökt våra verksamheter för att ta reda på vad barnen egentligen äter när det inte finns någon mat att äta. Ta del av det gripande reportaget: "What's on the plate – vad barnen äter" och ge ditt stöd till barnen som svälter i östra Afrika genom att swisha en gåva till 902033:

Utställning på Fotografiska

Från och med den 5 juli fram till 13 augusti kommer Fotografiska museet ställa ut bilderna från reportageresan tillsammans med berättelser från barnen. Utställningen har även ett rum där en VR-film från resan projiceras på väggarna och ger besökare möjlighet att uppleva situationen där ännu närmare. Läs mer om utställningen och gör ett besök i sommar.

Kändisar engagerar sig genom auktioner

Samtidigt med kampanjen drar Tradera igång en rad auktioner där pengarna går till vårt arbete. Flera välkända ansikten ställer upp och bidrar med auktioner, till exempel Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, Sarah Sjöström och Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström. Du hittar auktionerna här. 

Rädda Barnens insatser

Vi finns på plats i Somalia, Etiopien, Kenya och Sydsudan för barnen. Hittills i år har vi nått över en miljon människor med våra livräddande insatser. Men det räcker inte. Behoven är enorma och tiden är knapp. Var med och rädda liv genom swisha ne gåva till 902 0033. Läs mer om vad vi göra i olika länder i östra Afrika. 

Hungerkrisen i östra Afrika

- 20 mijoner människor, hälften barn, är i behov av hjälpinsatser för att klara bristen på mat och vatten.

- Över 700 000 barn lider av allvarlig akut undernäring och är i behov av sjukvård för att överleva.

- Vi är på plats i Somalia, Etiopien, Kenya och Sydsudan med livräddande insatser. Bland annat delar vi ut mat och förser männiksor med rent vatten, driver hälso- och mödravårdskliniker och bygger barnvänliga platser för att skydda barn mot våld och övergrepp.

Det här räcker din gåva till:

- 50 kr räcker till vatten för ett barn i en månad.

- 600 kr räcker till att ge medicin, specialkost och annan behandling till ett barn som lider av akut undernäring på våra kliniker.

- 1000 kr räcker till att ge sjukvård till tio barn som drabbats av undernäring

Tipsa

Tipsa en vän

Stäng

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners