MalungLokalföreningen ordnar mötesplats

27 april 2017

Med sitt engagemang skapar Rädda Barnens volontärer i Malung en bra miljö för barn på asylboendena i kommunen och för de ensamkommande barnen. Navet är den Second Hand-butik och mötesplats som lokalföreningen Malung–Sälen driver mitt i samhället.

Butiken säljer kläder billigt till alla som vill köpa. Men den är framförallt viktig för asylsökande som kan få kläder för en rimlig peng. Samtidigt är butiken en mötespunkt där man kan komma in och få hjälp med olika saker eller bara träffas och prata lite och därmed komma ifrån den annars ganska påvra och trånga miljö man som asylsökande ofta tvingas leva i. Det är också många andra Malungsbor som kommer dit. På det sättet är butiken en välbesökt mötespunkt i samhället.

Lekhörna

Extra uppskattad är den lekhörna som finns i butiken där barnen kan vara en stund medan föräldrarna dricker kaffe och pratar med volontärerna. Lokalföreningen har fått stöd av Ikea som skänkt leksaker och möbler till lekhörnan.

 

Ordförande Margaretha Enders berättar att det är 17 volontärer som jobbar i butiken. Men att det sammanlagt finns cirka 40 volontärer i Malung. Rädda Barnen har många verksamheter i Malung utöver butiken, de flesta med fokus på de asylsökande familjerna.

Cykelkurs

Det har varit cykelkurs för kvinnor, språkcaféer, en studiecirkel i handarbete för asylsökande, läxhjälp. De har dessutom delat ut ryggsäckar till barnen på alla asylboenden i kommunen, haft projektet Språkvän och diverse barnaktiviteter för asylsökande barn för att nämna några.

Om ni vill läsa mer om vad lokalföreningen gör, titta gärna på Rädda Barnen Malung-Sälens Facebooksida.

Malung-Sälens lokalförening på Facebook

Kika gärna in på Malung-Sälens facebooksida för att se vad de har på gång.

Många frivilliga

Margareta Enders (till höger) och Ulla Öst, ordförande och sekreterare i Malung-Sälens lokalförening, berättar att det finns runt 40 volontärer i Malung.

Tillsammans är vi starka! Bli medlem nu

Ju fler medlemmar vi är desto mer kan vi göra för barns rättigheter.
Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners