AR-presenter som ger framtidshopp

Köp AR-klappar med framtidshopp!

Nu gör vi det ännu roligare att ge goda presenter genom att introducera AR-presenter – virtuella gåvor som kan upplevas i 3D via mobilen!

Ge bort julens viktigaste strumpor!

Köp AR-presenter som ger framtidshopp!

Här hittar du presenter som upplevs i 3D i mobilen! Välj din favorit och skriv en hälsning. Presenten skickas direkt.

Köp nu

Strumpor med kameler som väcks till liv framför dig i vardagsrummet och en tröja som ger dig en kram, designad av Bea Åkerlund. Det är några av de nya virtuella tillskotten i Rädda Barnens presentshop med framtidshopp.

– Efter ett oerhört turbulent 2021 har goda klappar aldrig varit viktigare. Vår förhoppning är att dessa klappar som gör gott, och som man faktiskt kan ha roligt med tillsammans, även kan fungera som samtalsstartare, säger Caroline Thunved, Kommunikation- och insamlingschef på Rädda Barnen.

– Med dessa gåvor kan vi göra att det bli lättare att prata om väldigt tunga frågor och samtidigt kan vi visa att det går att göra stor skillnad med relativt små medel. Och det behövs  barn runtom i Sverige och världen är idag i stort behov av framtidshopp.

Vad är agumented reality?

AR, som står för augmented reality, är ett vanligt fenomen i sociala medier, där man förstärker verkligheten med animationer eller grafik genom mobilkameran. Tanken är att gåvorna ska symbolisera olika delar av Rädda Barnens verksamhet. 

Välj din favorit bland AR-presenterna

Det finns fyra olika AR-presenter att välja mellan som kostar från 99–249 kronor. Bland de mjuka presenterna finns en trygghetströja, designad av Bea Åkerlund, som ger mottagaren en kram, ett par kunskapsstrumpor med kamelmotiv och ett par hjälpande händer i hjälpande vantar som visar att du inte är ensam. Dessutom finns en kokbok med med mat och näring som hjälper barn att överleva och växa.

Trygghetströja designad av Bea Åkerlund

Trygghetströjan skyddar barn i krig och katastrofer, stoppar barnarbete och ger stöd till barn som varit med om svåra upplevelser. Det här är en gåva för framtiden - för att trygga barn blir trygga vuxna.

Kunskapsstrumpor

Kunskapsstrumporna ger barn utbildning, oavsett var i världen de bor. Där barnen inte kan komma till skolan, tar vi med skolan till barnen – ibland med ett helt skolbibliotek lastat på en kamel. Det här är en gåva för framtiden – för att barn med kunskap blir kloka vuxna.

Livets kokbok

Livets kokbok ger små barn mat, näringsbehandling och rent vatten, så att de överlever, orkar leka och gå i skolan. Det här är en gåva för framtiden – för att friska barn växer upp och förändrar världen!

Aldrig-ensam-vantar

Aldrig-ensam-vantarna skyddar barn i Sverige mot våld och övergrepp och ser till att de som drabbats får stöd och behandling. Det här är en gåva för framtiden – för att trygga barn blir trygga vuxna.

Exempel på vad AR-presenterna räcker till:

  • 200 kronor räcker till mat i fem dagar till ett barn på flykt
  • 220 kronor räcker till ett vinterpaket bestående av varma skor och vinterjackor för fyra barn.
  • 305 kronor räcker till näringsrik mat i två veckor till en familj på sex personer.
  • 1.222 kronor räcker till att en familj får tält, köksutrustning, filtar och varma kläder för att överleva vintern.
Ge bort julens viktigaste strumpor!

Köp AR-presenter som ger framtidshopp!

Här hittar du presenter som upplevs i 3D i mobilen! Välj din favorit och skriv en hälsning. Presenten skickas direkt.

Köp nu