Tack vare dig har tusentals barn fått hjälp under coronakrisen!

Coronakrisen har gjort livet extremt tufft för barn, både här hemma i Sverige och runt om i världen. Men tack vare dig och andra som bidrar med pengar och engagemang har vi kunnat fortsätta vårt viktiga arbete. Samtidigt har vi gjort vårt yttersta för att stoppa smittspridningen.

Här är några exempel på allt fantastiskt som vi gjort tillsammans för barnen under pandemin.

Läs och var stolt över att du är med och gör världen bättre för barnen – varje dag. Din hjälp är ovärderlig. Tack!

Kamelbibliotek i Etiopien. När skolorna stängde på grund av corona krävdes nya kreativa lösningar. I landets mest avlägsna byar kan nu barnen låna böcker från en kamel och fortsätta läsa och lära. Vårt mobila kamelbibliotek besöker 33 byar och har med sig lådor med 200 böcker.

 

Barnfamiljer i Jemen har fått hygienpaket som skyddar mot smittspridning. Här hjälper barnen till att bära hem plastdunkar, baljor, tvål, shampo, tvättmedel, blöjor, bindor med mera. Nu blir det enklare att sköta hygienen i det trånga flyktinglägret.

 

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare

 

Isoleringscenter i världens största flyktingläger. I Cox's Bazar i Bangladesh där rohingyerna lever trångt i tält och skjul kan vi nu isolera och behandla 60 coronapatienter och avlasta våra ordinarie sjukvårdsmottagningar i lägret. Här jobbar ett team med 80 sjukvårdsproffs.

 

Hemläxor i mobilen. I nordvästra Syrien har vi delat ut sim-kort till mobiler, så att barnfamiljer ska kunna koppla upp sig på internet och få tillgång till digitala läromedel och distansundervisning. Läraren filmar skoluppgifter och barnen skickar in läxan i mobilen.

 

Livsviktig handtvätt som räddar liv. För att barnfamiljer i Turkana i norra Kenya ska kunna skydda sig mot coronaviruset har vi levererat massor av enkla handtvättstationer. De har placerats på sjukvårdsmottagningar och andra utvalda strategiska ställen i regionen. I leveranserna ingick även tvål, ansiktsmasker och plasthandskar.

 

Sagocafé flyttar utomhus. På vårt Sagocafé i Hjällbo brukar barn och föräldrar från socioekonomiskt utsatta områden samlas för att sjunga och läsa högt ur böcker på olika språk. Och barnen får göra egna berättelser. Under coronakrisen har vi istället fortsatt träffas utomhus med lekar och aktiviteter som bryter oro och isolering.
Läs mer om Sagocaféet.

 

100 sjukhussängar och medicinsk utrustning till isoleringsavdelningen på ett sjukhus i Sudans huvudstad Khartoum. Dessutom har vi renoverat sjukhusets vattensystem, toaletter och elförsörjning. Flera sjukhus står nu på tur för upprustning. I samarbete med landets hälsomyndigheter gör vi vårt yttersta för att stärka sjukvården i landet.

 

320 000 lådor med mat till fattiga barnfamiljer. I sju av Mexicos delstater har vi delat ut matprodukter anpassade för näringsbehovet hos barn I åldrarna 6-12 år.

 

Livsviktiga budskap blir teater. För att nå ut med information på landsbygden i Sudan skickade vi ut våra jeepar med högtalare och banderoller. Vi engagerade en lokal dramagrupp som följde med för att ge liv åt livsviktiga meddelanden om hur man stoppar smittspridning. Skådespelarnas dramatiserade coronainformation spelas även upp på lokalradion och i högtalare som satts upp i byarna.

 

Digifritis – en trygg lekplats när livet inte är som vanligt. Vi har skapat en hemsida för barn mellan sex och tolv år, där de kan hänga för att leka, ha kul och lära sig nya saker – men också få stöd om de känner sig oroliga och rädda.
Välkommen till Digifritids.se

 

Hygienprodukter till barnfamiljer i Filippinerna. Merlina och hennes man Aldrin blev av med jobbet på grund av corona. Här har de och deras barn, Timothy och Feliza, just tagit emot våra väskor fyllda med ansiktsmasker, tvål, shampo, tvättmedel och allt som kan tänkas behövas för att stoppa smittspridning.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare

Är du månadsgivare och vill göra ännu mer för barnen?
Här kan du snabbt och enkelt höja ditt månadsbelopp.