Testamentera till behövande barn

Låt någon som verkligen behöver det ärva dig. Genom att testamentera till Rädda Barnen kan din sista vilja ge många utsatta barn en framtid.

Om du själv vill bestämma vem eller vilka som ska få ärva dig måste du skriva ett testamente. Annars bestämmer lagen hur dina tillgångar ska fördelas efter din bortgång.

Vart går pengarna?

Det du testamenterar till oss kommer att gå till arbetet för barns rättigheter, i Sverige och i världen och kommer att användas där de gör mest nytta. Om du vill att dina pengar ska gå till något speciellt ändamål, prata och rådgör gärna med oss på Rädda Barnen.

Du kan antingen bestämma att ett visst belopp ska tillfalla Rädda Barnen, eller välja att testamentera något föremål som vi kan omsätta och använda i vårt arbete, till exempel en tavla, smycken, värdepapper eller en fastighet.

Vill du veta mer?

Om du är intresserad av att testamentera till Rädda Barnen och vill veta mer, är du varmt välkommen att kontakta kundservice via telefon på 08-698 90 20 eller e-post på kundservice@rb.se. Du kan också ladda ner vår folder Varför ska man skriva ett testamente? eller beställa den via vår kundservice.

Till toppen

Så används pengarna

90 % av våra intäkter används till direkta insatser för barn och 10 % används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att dina pengar används så effektivt och ansvarsfullt som möjligt.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners