Ditt testamente kan ge fler barn en bra framtid

Skriv in Rädda Barnen i ditt testamente så är du med och ger fler barn möjlighet att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. Din gåva kan vara pengar eller ett värdeföremål. Alla bidrag är viktiga i vårt arbete för barnen! Ingen gåva är för liten.

Självklart ska du tänka på dina närmaste i ditt testamente, men kanske räcker ditt arv till fler barn. En testamentsgåva till välgörenhet är en fin omtanke som kan förändra livet för barn som har det svårt. Du kan välja att ett visst angivet belopp ska tillfalla Rädda Barnen – eller något utvalt föremål som vi kan omsätta till pengar. 

I vår testamentesfolder kan du läsa mer om hur du gör om du vill testamentera en gåva till oss. 

Hur används testamentesgåvan?

De gåvor vi får genom testamenten används där behoven är som störst och där våra experter bedömer att de gör mest nytta för barnen. Med ditt stöd kan vi agera blixtsnabbt vid krig och katastrofer och skapa långsiktiga hållbara förändringar i barns liv – både i Sverige och över hela världen.

Välkommen med frågor

Att få föra din vilja vidare ser vi som det finaste av förtroenden. Vi gör det med stor ödmjukhet och djupaste tacksamhet i vetskap om att det kommer att ge många fler barn en bra framtid. Om du undrar över något är du varmt välkommen att kontakta Katarina Spetz katarina.spetz@rb.se 08-698 91 19 eller ring vår kundservice 08-698 90 30.

Du kan också läsa våra frågor och svar om testamenten.

Till toppen

Så här enkelt är det:

1. Ladda ner och skriv ut en testamentesmall.
2. Skriv ner ditt testamente.
3. Låt två personer bevittna när du undertecknar testamentet.

Välj testamentesmall:

Mall A: testamentera en viss del av din kvarlåtenskap till oss

Mall B: testamentera hela din kvarlåtenskap till oss

Mall C: formulera ditt testamente på egen hand

Beställ tryckt folder

Du får vår testamentesfolder hem i brevlådan.

Så används pengarna

90 % av våra intäkter används till direkta insatser för barn och 10 % används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att dina pengar används så effektivt och ansvarsfullt som möjligt.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners