Varje dag räddar vi barns liv i Jemen

Rädda Barnens sjukvårdspersonal håller en liten undernärd bebis i famnen.

Jemen står på gränsen till den värsta svälten på hundra år. Sedan konflikten startade har 85 000 barn mist livet. Vi finns där och gör allt vi kan. Sedan 2015 har vi nått två miljoner barn med livräddande hjälp. Aseel, Lina och Sabreen är tre av dem.

Situationen kan kännas hopplös, men vi ger inte upp. Varje dag jobbar vi outtröttligt med nödhjälp samtidigt som vi försöker påverka regeringar och politiker för att förbättra situationen för barnen och deras familjer. Vi fortsätter göra allt vi kan för att rädda barns liv, men vi behöver din hjälp. Tillsammans kan vi hjälpa många fler barn som Sabreen, Aseel och Lina. 

Är du inte redan månadsgivare kan du snabbt och enkelt bli det här!

Bli Månadsgivare

Lilla sabreen tittar in i kameran

När lilla Sabreen fick diarré tog hennes mamma Alia med henne till sjukhuset direkt. Sabreen fick behandling i tid och hon mår redan bättre!

Aseel, en pojke i Jemen.

2-åriga Aseel och hans gravida mamma Salwa, var båda akut sjuka i diarrésjukdomen kolera när de kom till vår vårdcentral i Jemen. Salwas pappa hyrde en motorcykel för att snabbt kunna ta dem till oss.

Liten bebis som tittar in i kameran

Lina var kraftigt undernärd och uttorkad när hon kom till vår sjukvårdsklinik. Nu är hennes tillstånd stabilt igen!

Några exempel på hur vi hjälper barnen i Jemen

Vi har omfattande insatser i landet och gör allt vi kan för att rädda liv och förbättra barnens situation. Hittills har vi nått 2 miljoner barn med våra hjälpinsatser. Här är några exempel på hur vi arbetar:

MAT: Vi delar ut förnödenheter och matkuponger.

RENT VATTEN OCH SANITET: Vi bygger upp förstörd infrastruktur, delar ut hygienartiklar, vattendunkar och informerar om hur sjukdomar kan förebyggas.

TRYGGHET OCH SKYDD: Vi driver barnvänliga platser där barnen kan leka och få stöd och skydd av trygga vuxna.

FORTSATT UTBILDNING: Vi utbildar lärare och driver tillfälliga skolor så att barn kan ta igen förlorad undervisning.

AKUT SJUKVÅRD: Vi stöttar sjukvårdsmottagningar och driver kolerabehandlingskliniker i nio provinser. Och våra mobila näringsteam åker runt och behandlar svårt undernärda barn. 

Varför är situationen akut för barnen i Jemen?

Kriget i Jemen har rasat i tre år och skapat en av världens största humanitära kriser. Bomber, sjukdomar och hunger hotar en hel generation barn.

Kollapsen av ekonomin, med kraftigt höjda matpriser, har lett till att många barnfamiljer helt enkelt inte har råd att köpa mat och vatten. Miljoner barn vet inte när de får äta nästa gång. Eller om de kommer att få göra det.

När striderna trappas upp i Hodeidah – hamnstaden som är Jemens viktigaste väg in för mat, bensin och humanitär hjälp – så riskerar ytterligare miljoner människor att drabbas av svår matbrist. Landet står på gränsen till den värsta svälten på hundra år.

Är du inte redan månadsgivare kan du snabbt och enkelt bli det här!

Bli Månadsgivare