Bli månadsgivare

Som månadsgivare ger du pengar regelbundet och är med oss dygnet runt och kämpar för att hjälpa och skydda barn runt om i världen. Tillsammans gör vi världen till en bättre plats för barnen.

Köpflödet kräver JavaScript

 • 1
 • 2
 • 3

Välj månadsbelopp

Fyll i dina kontaktuppgifter

Du får bekräftelse via e-post

Dina hämtade uppgifter

Hämtar adressuppgifter

Fullständigt namn

 

Gatuadress

 

Postnummer och ort

 

Du har valt att ge:

#Belopp# kr / månad

Starta ditt autogiro

 • Bank:

Fullständigt namn

 

Gatuadress

 

Postnummer och ort

 

Du har valt att ge:

#Belopp# kr / månad

Steg 1/3

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i den fullständiga integritetspolicyn.

Dina personuppgifter kan även komma att användas för marknadsföring, och för att hitta nya sätt att kommunicera och interagera med dig och andra som stödjer vårt arbete för utsatta barn. Vi lämnar inte ut dina uppgifter till tredje part – utan endast till dem vi har samarbete med, eller är skyldiga att rapportera till.

Där barnen behöver dig som mest

Dina pengar används där våra experter bedömer att behoven är som störst och där de gör mest nytta för barnen. Ena dagen är du med och skyddar gatubarn i Bangladesh. Nästa dag räddar du livet på undernärda barn i Kongo-Kinshasa. Imorgon kanske du startar en tillfällig skola i ett flyktingläger i Jordanien. Tillsammans gör vi världen tryggare för barnen. Tack!

Vanliga frågor om månadsgåvor

 • Hur mycket pengar går till barnen?

  En graf som visar förhållandet mellan 90 procent och 10 procent

  När du skänker pengar till Rädda Barnen kan du vara trygg.
  Vi strävar alltid efter att hålla nere våra kostnader och är stolta över att vi under 2017 lyckades använda hela 90 procent av intäkterna till vår verksamhet för barn.

  För att vi ska kunna samla in pengar och genomföra både akuta och varaktiga förbättringar för barn i utsatta situationer, använder vi 10 procent av våra intäkter till nödvändig administration, insamlingsarbete och kvalitetskontroll– det vill säga ledning, planering, marknadsföring, samordning och uppföljning. Tack vare det kan du lita på att dina pengar används på bästa sätt för barnen. 

 • Varför ska jag bli månadsgivare?

  Betalning via autogiro varje månad innebär att mer pengar kommer fram till barnen, eftersom autogiro ger mindre administrationskostnader för oss. Det är det billigaste sättet att samla in pengar.  

  Att regelbundet få in pengar från våra månadsgivare gör oss dessutom handlingskraftiga och effektiva. När vi vet att ni alla finns där med ert fantastiska stöd, kan vi arbeta smartare och mer långsiktigt. Tack vare alla månadsgivare har vi en buffert som gör oss redo att agera blixtsnabbt vid krig och katastrofer och ger oss möjlighet att planera för hållbara förändringar i barns liv.

 • Hur används mina pengar?

  Rädda Barnens mål är alltid att nå så många barn som möjligt med effektiva och långsiktiga insatser. Vi använder dina pengar där behoven är som störst – och där våra experter bedömer att de gör mest nytta för barnen.

  Ena dagen är du med och skyddar gatubarn i Bangladesh och stoppar barnarbete i Nepal. Nästa dag startar du en tillfällig skola i ett flyktingläger i Jordanien. Imorgon kanske du räddar livet på barn undernärda barn i Somalia. 

  Vi har lång erfarenhet av att arbeta med barns rättigheter i många länder – och vi vet vad som krävs för att åstadkomma varaktiga förbättringar för barn inom olika områden. Att vi är så breda i vår verksamhet är verkligen en enorm styrka.

 • Kan jag avsluta mitt månadsgivande när jag vill?

  Som månadsgivare gör du varje månad en viktig insats i kampen för barns rättigheter.

  Ditt medgivande för gåvor via autogiro gäller tills vidare. Du kan när som helst återkalla ditt medgivande genom att kontakta Rädda Barnens kundservice eller din bank.

  För att stoppa ännu inte genomförda överföringar via autogiro, måste ditt meddelande om återkallelse av medgivande vara Rädda Barnen tillhanda senast fem bankdagar före förfallodagen. Meddelar du din bank måste informationen vara banken tillhanda senast bankdagen före förfallodagen.

  Förfallodagen för din månadsgåva är den 28:e varje månad.

  Välkommen att kontakta kundservice@rb.se eller ring 08-698 90 30.

 • Hur byter jag bank eller konto för mitt månadsgivande och auogiro?

  Vill du byta bank eller kontonummer är du välkommen att  kontakta Rädda Barnens kundservice, så hjälper de dig direkt.

  Ring 08-698 90 30 eller mejla till kundservice@rb.se