Bomb ska inte vara ett barns första ord

Pojke framför bombat hus

Idag lever vart sjätte barn i världen i ett konfliktområde. Det är mer än 350 miljoner barn - en ökning med 75% sedan 90-talet.

Vart sjätte barn växer upp med våld och krig och lär sig innebörden av ord som bomb, maskingevär och taggtråd. Ord som blir egna erfarenheter av omänskligt lidande. Ord som idag är verklighet för vart sjätte barn. Vi kan inte stoppa krig, men tillsammans kan vi ta hand om barnen.

Var med och ge barnen en tryggare barndom!

Swisha till 900 6008

Swisha till 900 6008

Vart sjätte barn behöver dig mer än någonsin

Din gåva kan ge barn som lever i konfliktområden mat, vatten och sjukvård. Men också psykologisk hjälp att hantera det hemska de har varit med om samt möjlighet att fortsätta gå i skolan för att lära sig nya ord.

Med din hjälp kan vi starta fler tillfälliga skolor i flyktingläger, sjukvårdskliniker och barnsäkra platser där barnen kan leka med andra barn och få hjälp att bearbeta sitt trauma.

EXEMPEL PÅ VAD DIN GÅVA RÄCKER TILL

Var med och rädda barns liv över hela världen! Här är exempel på vad din gåva kan räcka till.

1 000 kr

räcker till att 25 barn får leka på en barnsäker plats under två månader.

500 kr

räcker till skol- och aktivitetsmaterial för 20 barn i två månader.

300 kr

räcker till ett första-hjälpen-paket för en barnfamilj.

120 kr

räcker till mat under tre dagar för ett barn.

Var med och ge barnen en tryggare barndom!

Swisha till 900 6008

En graf som visar förhållandet mellan 90 procent och 10 procent

90 % går till arbetet för barnen

När du ger pengar till Rädda Barnen kan du vara trygg. Vi använder dina gåvor där behoven är som störst och där Rädda Barnens experter bedömer att de gör mest nytta för barnen. 90 procent av våra intäkter går till arbetet för barnen och resten till administration, nödvändig kvalitetskontroll och insamling. 

Kämpa tillsammans med oss!

Som månadsgivare är du med oss varje dag och kämpar för barns rättigheter, i Sverige och i hela världen. Tillsammans kan vi rädda liv och göra världen tryggare för barnen. Ge en gåva eller bli månadsgivare idag!