Tack för att du är med oss och räddar barnen!

Vi är så otroligt glada för att du och väldigt många andra fortsätter att skydda och hjälpa barn tillsammans med oss. Wow, så underbart att se hur vi kan hjälpas åt. Din hjälp är ovärderlig. Tack!

Först coronapandemin och sen krig i Europa. Det har varit en tuff tid för oss alla och vi vill berätta att det faktiskt händer väldigt många bra saker också runt om i världen. Här är några exempel på allt fantastiskt som vi gjort tillsammans för barnen i år. Läs och var stolt över att du är med och ger barn en ljusare framtid! 

Livsviktiga leklådor till barn i Ukraina
När krig slår vardagen i spillror behöver barn inte bara mat, vatten och medicin. Minst lika viktigt är det att få leka och känna sig trygg. Därför har barn som lever i källare och tunnelbanor i Ukraina fått lådor med leksaker, kritor och spel. Våra team på plats arbetar tålmodigt tillsammans med lokala partners där säkerhetsläget tillåter. 

Vatten, mat och filtar till trötta barn på flykt
Sedan februari har vi funnits på plats längs gränsen i Ukrainas grannländer för att möta familjer som tvingats fly från sina hem. Vi har delat ut mat, vatten, blöjor, hygienartiklar, medicin, filtar och kontantbidrag. Här finns också våra barnvänliga platser där tusentals barn har fått möjlighet att leka och träffa trygga vuxna. En av familjerna vi hjälpt är Artem och Nadia och deras tre små barn Sasha, Dymtrus och Yuriv, som köade 15 timmar för att komma över gränsen till Rumänien.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare

 

Barnvänliga platser för barn som flyr till Sverige
Barn som är på flykt från Ukraina har fått psykosocialt stöd och lite andrum på våra trygga barnvänliga platser som finns på 18 orter runt om i landet. Här får barnen leka och bara vara barn för en stund. Samtidigt ger vi individuellt stöd till föräldrarna. I sommar räknar vi med att öppna ytterligare 15 barnvänliga platser.

Kom-ikapp-klubbar hjälper barn tillbaka till skolan
I februari öppnade skolorna i Uganda igen efter den längsta nedstängningen i världen och vi har hjälpt till att slussa tillbaka barnen till klassrummen. Vi har startat kom-ikapp-klubbar där barn får hjälp med att läsa, skriva och räkna så att de känner sig redo för skolan. Och vår metod fungerar! Efter cirka 12 veckor kan minst 80 procent av deltagarna fortsätta sin utbildning. Nu skalar vi upp och öppnar fler kom-ikapp-klubbar runt om i världen. Målet är att nå över en miljon barn innan slutet av 2022!

Hjälp att överleva vintern i Afghanistan
Under förra årets våldsamheter i Afghanistan förlorade 12-åriga Laalah och hennes familj sitt hem. Nu bor de i en källare i ett halvfärdigt hus i provinsen Balkh. Laalahs pappa Maalek har svårt att försörja sina fem barn och vi har hjälpt familjen att överleva den kalla vintern med filtar, varma kläder, vinterskor, hygienprodukter och matlagningsutrustning. Och Laalahs mamma och pappa har fått kontantbidrag så att de kunnat köpa mat, bränsle och annat som de behöver för att klara sig. 

Kängurumetoden – en mänsklig kuvös
På vårt sjukhus i provinsen Bungoma i Kenya föds mellan 30 och 40 barn för tidigt varje månad. Förr förlorade vi många av dem, men nu överlever de flesta tack vare kängurumetoden. Den för tidigt födda bebisen sveps in med tyg tätt mot sin mammas eller pappas bröst. Barnet får sedan stanna där hud mot hud så gott som dygnet runt tills kroppsvikten är stabil och normal. Läs om kängurumetoden och nyfödda lilla Blessings – en av alla bebisar som vi räddat livet på i år. 

Äntligen får Anwar gå i skolan
På grund av kriget i Syrien har sjuårige Anwar levt på flykt större delen av sitt liv och därför bara gått i skolan en kort tid. Men det kunde vi hjälpa till att ändra på när han kom till ett flyktingläger med sin familj i vintras. På kort tid lyckades vi ordna en plats åt honom i den skola vi driver i lägret. Där får Anwar nu den undervisning han behöver. Han trivs jättebra och när skoldagen är slut hjälper hans pappa honom med läxorna. 

Det är du som gör det möjligt!

Din insats betyder så otroligt mycket för barn i Sverige och runt om i världen. Här och nu för framtiden förändrar vi tillsammans barns liv – för att trygga barn blir trygga vuxna. Stort varmt tack!

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare