Så här gör du för att skriva testamente

Vi hjälper dig att hjälpa! Genom att skriva in Rädda Barnen i ditt testamente, så är du med och förändrar framtiden för det viktigaste vi har – våra barn. Din gåva kan vara pengar eller ett värdeföremål.

SÅ HÄR ENKELT ÄR DET!

1. Ladda ner och skriv ut en testamentesmall.

2. Skriv ner ditt testamente.

3. Låt två personer bevittna när du undertecknar testamentet.

Välj testamentesmall:

Mall A: testamentera en viss del av din kvarlåtenskap till oss

Mall B: testamentera hela din kvarlåtenskap till oss

Mall C: formulera ditt testamente på egen hand

Självklart ska du tänka på dina närmaste i ditt testamente, men om ditt arv räcker till några extra barn, kan du välja att ett visst angivet belopp ska tillfalla Rädda Barnen – eller något utvalt värdeföremål som vi kan omsätta till pengar.

Ibland får vi också fastigheter, och andra gånger värdepapper. Alla bidrag är viktiga i vårt arbete för barnen. Ingen gåva är för liten.

testamentesfolder Rädda Barnen 2018

Läs mer i vår testamentsfolder

Här har vi samlat allt du behöver veta om att testamentera till Rädda Barnen. Folden inehåller också mallar som du kan använda.

Ladda ner foldern här

Rabatt på juristtjänster för testamente

Känner du att du behöver mer stöd ska du inte tveka att kontakta en jurist. Det brukar kosta mellan tre och fem tusen kronor, och då är du helt säker på att det är juridiskt korrekt. Om du skriver testamentet via godatestamentet.se får du rabatt på juristtjänster hos Avtal24 och Familjens Jurist.

Eller beställ en tryckt folder hos vår kundservice, så får du den hem till din brevlåda.

Välkommen med frågor

Att få föra din vilja vidare ser vi som det finaste av förtroenden. Vi gör det med stor ödmjukhet och djupaste tacksamhet i vetskap om att det kommer att ge många fler barn en bra framtid. Om du undrar över något är du varmt välkommen att kontakta Katarina Spetz på 08-698 91 19 eller katarina.spetz@rb.se. Eller ring vår kundservice 08-698 90 30. 

Du kan också läsa våra frågor och svar om testamenten.