Aktuellt

Rädda livet på nyfödda barnDen första månaden i livet är helt avgörande

Varje år dör miljontals barn redan under den första månaden efter förlossningen, trots att det finns effektiva billiga metoder som kan rädda livet på nyfödda barn. Vi på Rädda Barnen gör allt som krävs för att rätt insatser ska nå ut till alla bebisar och deras mammor. 

 • Rohingyernas barn
  Nu hotas barnen av en katastrof i katastrofen!

  Nyhet 2018-03-23

  Flyktinglägret Cox’s Bazar i Bangladesh riskerar att drabbas av stora översvämningar. Nästa monsunperiod är på väg med enorma mängder regn. Redan för ett år sedan orsakade cyklonen Mora stor förödelse i lägret. Då bodde cirka 150 000 flyktingar här. Idag är det drygt 900 000! Vi är på plats och jobbar mot klockan för att hinna skydda barnen!

 • Syrien
  Bomberna fortsätter att falla över Ghouta

  Nyhet 2018-03-07

  En gång i tiden var östra Ghouta landets oas. Nu är det här krigshärjade området utanför Syriens huvudstad Damaskus, sannolikt så nära helvetet på jorden ett barn kan komma. Bomberna faller dagligen och vi gör vårt yttersta för att rädda barns liv.

 • Från Homs till Piteå
  Att se barnen leka ger mig hoppet tillbaka

  Nyhet 2018-03-19

  I den överlastade gummibåten på väg från Turkiet till Grekland trodde Rima att livet skulle ta slut. "Jag grät och bad mina döttrar om ursäkt". Men som volontär för Rädda Barnen har Rima från Syrien börjat känna hopp igen.

 • Ett enkelt sätt att rädda liv
  En pärla för varje andetag

  Nyhet 2018-02-20

  En av våra mest effektiva åtgärder för att rädda barns liv är att utbilda hälsoarbetare i avlägsna områden långt från annan sjukvård. En av dem är Lucas i Turkwel i Kenya. I tio år har han hållit ett öga barnen i sin by, för att skydda dem mot dödliga sjukdomar.

 • Konflikten i Jemen
  Vi är på plats i Jemen för att bekämpa koleran och rädda liv

  Nyhet 2017-11-27

  – Konflikt, svält och sjukdom har lagt grunden för en humanitär katastrof som nu hotar hela befolkningen. Landet, som är det fattigaste i hela regionen, står på gränsen till en kollaps där barn dör för att de inte ens har tillgång till basal hälso-och sjukvård, säger Grant Pritchard, som arbetar för Rädda Barnen i Jemen.

 • Rohingyernas barn
  Här kan barnen återhämta sig efter våldet i Burma

  Nyhet 2018-01-17

  I rohingya-krisen, även kallad barnens katastrof, har 380 000 barn flytt till Cox´s Bazar i Bangladesh. På bara några månader blev flyktinglägret överfullt och en osäker plats för barn. För att skydda dem finns våra barnvänliga platser och dygnet-runt-öppna mottagningar för barn som tappat bort sina familjer.

Visa alla nyheter Till toppen

Swisha din gåva: 902 0033

Så används pengarna

90 % av våra intäkter används till direkta insatser för barn och 10 % används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att dina pengar används så effektivt och ansvarsfullt som möjligt.

Hjälp barn dygnet runt. Bli månadsgivare nu!
Barn och ballonger

Ge bort en gåva som räddar barns liv

Ska du fira en födelsedag, gå på bröllop eller välkomna en nyfödd till världen?

Lägg ett gåvobevis i blombuketten!

Kriget mot barnen

Var sjätte barn drabbas av krig och väpnade konflikter. Vår nya rapport visar att barns utsatthet är större än någon gång under de senaste 20 åren.

Missa inga nyheter, tips eller upprop!

I vårt nyhetsutskick får du nyheter om vårt arbete för barn, tipslistor, handböcker och fina berättelser. Här kan du också få veta om vi mobiliserar engagemang kring en speciell fråga och hur du kan göra för att stötta oss. Signa upp för vårt nyhetsbrev idag!

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners