Var med och hjälp rohingyerna som flytt från våldet i Myanmar

Vi är på plats hos rohingybarnen i Cox´s Bazar

För fyra år sedan tvingades närmare en miljon rohingyer fly från våld och förföljelse i Myanmar till grannlandet Bangladesh. Barnens situation är fortfarande mycket svår i det överfulla flyktinglägret Cox´s Bazar och mer hjälp behövs. Ditt stöd är livsviktigt!

Närmare en miljon rohingyer, varav drygt 500.000 är barn, lever nu i världens största flyktingläger i Bangladesh. Den senaste tidens bränder, översvämningar och pandemi gjort barnens situation ännu är svårare. 

– Ett flyktingläger är inte ett bra hem att växa upp i. Även om många barn föddes efter familjernas flykt från Myanmar så formas deras uppväxt av en av 2000-talets största humanitära kriser, säger Anna Eggelind, internationell chef på Rädda Barnen.

Vi finns på plats i lägret och gör allt vi kan för att skydda och hjälpa barnen. Med din hjälp kan vi fortsätta ge barnen och deras familjer läkarvård, mat, psykosocialt stöd och utbildning. 

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare

Tvingades fly från våldet i Myanmar

De rohingyiska barnens liv har vänts upp och ned. De har upplevt fruktansvärt våld och tvingats lämna sitt hem och sitt land. Men de har fortfarande lust att leka, utvecklas och tro på en bättre framtid. I flyktinglägret Cox's Bazar gör vi allt vi kan för att ge barnen och deras föräldrar hopp och en så bra vardag som möjligt. 

Vi är en av de största hjälporganisationerna på plats och vi gör allt vi kan för att barnen ska få trygghet och skydd, tillgång grundläggande utbildning samt hälso- och sjukvård. 

Det gör vi i Cox´s Bazar i Bangladesh

  • Bygger upp dygnet-runt-öppna sjukvårdsmottagningar
  • Sätter upp tillfälliga skolor för barn mellan 4 och 14 år
  • Ordnar barnvänliga platser där barn kan leka och få stöd av trygga vuxna
  • Hjälper barn att bearbeta sina hemska upplevelser
  • Ger särskilt stöd till gravida, nyblivna mammor och deras bebisar
  • Bygger brunnar, vattenstationer och toaletter
Adiza går i en av våra tillfälliga skolor i flyktinglägret Cox´s Bazar. Ryggsäcken, som hon har fått från Rädda Barnen, är fylld med block, pennor, sagoböcker och en vattenflaska. Adiza drömmer om att bli lärare när hon blir stor.

De rohingyiska barnen behöver oss nu!

De rohingyiska barnen i Bangladesh kommer att behöva oss under lång tid framöver. Bli månadsgivare så är du med oss varje dag och skapar en trygg framtid för barnen – i Bangladesh och runt om i världen. Tack vare ditt regelbundna stöd kan vi agera snabbt varje gång barn är i fara. Tillsammans räddar vi barns liv.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare