Efter två år kunde Grace äntligen återförenas med sina döttrar

Se det starka ögonblicket när mamma Grace i Sydsudan äntligen får träffa sina två döttrar igen efter över två år av ovisshet.

I december 2013 när den våldsamma konflikten bröt ut i Sydsudan tappade många familjer bort sina barn i kaoset. Sen dess har vi jobbat för fullt med att registerera ensamma barn och hitta deras föräldrar. Hittills har vi lyckats återförena över 5 000 barn med sina familjer. En mamma som äntligen fick träffa sina barn igen är Grace. I filmen ser du hennes möte med Abi och Rebecca.

Vi fortsätter leta mammor och pappor

Vi har även hittat och registrerat ytterligare 8 800 ensamma barn i Sydsudan som nu väntar på att bli återförenade med sina föräldrar. Tillsammans med våra partnerorganisationer gör vi vårt yttersta för att hitta fler mammor och pappor eller mostrar, farbröder, mormödrar och andra släktingar. 

Hittar vi ingen biologisk familj. så ordnar vi med andra vårdnadshavare. Många av familjerna som lever på flykt är otroligt hjälpsamma och tar gärna hand om ett extra barn, hur stor familjen än är.

Ett nätverk av hjälparbetare

Rädda Barnen är den organisation i Sydsudan som leder arbetet med att hitta, registrera och återförena barn som kommit bort från sin familj under den pågående konflikten i landet. Vi utbildar våra partnerorganisationer, ansvarar för teknik och hanterar all information och data. 

Vi har även byggt ett nätverk av hjälparbetare över stora delar av norra Uganda dit många av flyktingarna fån Sydsuan har tagit sin tillflykt. Hjälparbetarna är själva flyktingar som kan barnens språk och förstår deras behov. De ser snabbt till att ensamma barn får trygg omsorg och psykologisk första hjälpen i väntan på att vi hittar deras familj.

Det är du som gör det möjligt!

Tack vare alla fantastiska människor som regelbundet bidrar med pengar och engagemang, kan vi hjälpa och skydda barn i krig och katastrofer. Tillsammans ger vi fler barn en tryggare barndom.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare