Nazam och Imam spelar cricket igen

I augusti 2022 drabbades Pakistan av en de värsta översvämningarna på årtionden. Bröderna Nazam och Imam är två av de miljontals barn vars hela liv sveptes iväg i vattenmassorna, men mitt i kaoset lyckas pojkarna hitta små ögonblick av glädje.

Sindh-provinsen där 8-årige Nazam och 10-årige Imam bor är ett av de områden där förstörelsen är som störst. Bröderna förlorade inte bara sitt hem och sina tillhörigheter i översvämningarna, också deras skola förstördes när vattnet forsade fram genom byn.

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Swisha en gåva

Den första tiden efter katastrofen tvingades pojkarna och deras mamma Azra, som är gravid med sitt tredje barn, sova under bar himmel. De var omringade av öppet vatten och visste inte när de skulle få möjlighet att äta igen.  

Nazam och Imam spelar cricket utanför vår barnvänliga plats.

Spelar med barn i området

Med vår hjälp har familjen kunnat få skydd i ett tält, i närheten av platsen där deras hus tidigare låg. De har också fått myggnät, filtar, köksutrustning och andra förnödenheter som behövs i vardagen.

På dagarna besöker Nazam och Imam vårt tillfälliga lärocenter där vi också har en av våra barnvänliga platser. På centret kan pojkarna fortsätta sin utbildning, men också få chans att bara leka och busa. Cricket har alltid varit ett stort intresse och innan översvämningarna spelade pojkarna ofta med sina vänner. Platsen där de brukade ha matcherna ligger under vatten men nu använder bröderna utrymmet framför centret. Aktiviteten lockar till sig barn från hela området.

 Jag älskar cricket för att jag får skratta så mycket med mina vänner, säger Nazam.

Så hjälper vi barnen i Pakistan

Situationen för familjerna som drabbats av översvämningarna är fortsatt svår. Över 33 miljoner människor lider av effekterna av katastrofen – 16 miljoner är barn. Vi finns på plats i landet och gör allt vi kan för att hjälpa. Bland annat genom att:

  • Dela ut mat och andra förnödenheter
  • Bygga upp tillfälliga lärocenter så att barn kan fortsätta sin utbildning
  • Sätta upp barnvänliga platser där barn kan få leka, busa och göra sådant de mår bra av
  • Skydda barn från att bli exploaterade eller utnyttjade
  • Erbjuda livräddande sjukvård och medicinsk hjälp 
Rädda Barnen har hjälpt mamma Azra och bröderna med tält, filtar, köksutrustning och andra förnödenheter.

Du kan göra skillnad på riktigt!

I katastrofer är alltid barnen de mest sårbara. Med ditt stöd kan vi vara snabbt på plats när något händer och stanna så länge vi behövs. Du gör vårt arbete möjligt, i Pakistan och runt om i världen. 

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Swisha en gåva