Just nuVåra katastrofinsatser

Vi har inte möjlighet att rapportera från alla våra insatser – under 2016 hade vi 129 katastrofinsatser i 60 länder – rapporteringen nedan är ett urval.

 • Konflikten i Jemen
  Vi är på plats i Jemen för att bekämpa koleran och rädda liv

  Nyhet 2017-11-27

  – Konflikt, svält och sjukdom har lagt grunden för en humanitär katastrof som nu hotar hela befolkningen. Landet, som är det fattigaste i hela regionen, står på gränsen till en kollaps där barn dör för att de inte ens har tillgång till basal hälso-och sjukvård, säger Grant Pritchard, som arbetar för Rädda Barnen i Jemen.

 • Rohingyernas barn
  Vi är på plats, men mer hjälp behövs

  Nyhet 2017-10-06

  350 000 barn har hittills flytt över gränsen från Burma till Bangladesh och lever nu i tillfälliga flyktingläger. Över 2 500 av dem är där utan sina föräldrar. Vi är på plats och arbetar bland annat med att återförena barn med sina familjer, ge dem trygghet och skydd, en plats att leka på och tak över huvudet.

 • Orkanen Irma
  Det här gör vi just nu för orkanen Irmas överlevare

  Nyhet 2017-09-19

  Orkanen Irma lämnade tusentals barn och deras familjer i karibiska övärlden i total förödelse. Många har förlorat allt de har och kämpar nu för att bygga upp sina liv igen.

 • Jordbävningen i Mexiko
  Vi finns på plats för barnen

  Nyhet 2017-09-21

  Den kraftiga jordbävningen som drabbat Mexiko har hittills lämnat över 200 dödsoffer, hemlösa familjer och kollapsade byggnader efter sig. Vi finns på plats för att skydda barnen och rädda liv.

 • Orkanen Irma
  Vi är på plats för att skydda barnen

  Nyhet 2017-09-08

  Den värsta orkanen som någonsin registrerats i Atlanten, har drabbat Karibiska ö-världen hårt på sin väg mot den amerikanska kusten. Tusentals barn och deras familjer har fått sina hus, vägar och skolor förstörda. Många har förlorat familjemedlemmar.

 • Torkan i Somalia
  Barnens liv hotas av svält

  Nyhet 2017-02-07

  Uteblivna regn har orsakat extrem torka i Somalia och risken för en större svältkatastrof är överhängande. Vi trappar upp hjälpinsatserna för att rädda barns liv och förhindra en lika svår katastrof som den 2011.

 • Barn på flykt
  Så här hjälper vi barn på flykt att överleva vintern

  Nyhet 2017-03-26

  Vi kämpar dygnet runt för att barnen ska klara snön och kylan. Tack vare alla engagerade människor som så generöst bidragit med pengar och engagemang lyckas vi nå fram med hjälp till hundratusentals barnfamiljer som lever på flykt i Syrien och grannländerna.

 • Barn på flykt
  Amena klarade flykten över Medelhavet

  Nyhet 2017-03-24

  Hjärtsjuka Amenas båtresa över Medelhavet höll på att sluta i tragedi, men tack vare vårt team på Rädda Barnens sök- och räddningsfartyg Vos Hestia fick hon snabb transport med helikopter till sjukhus i Italien. Nu har hon återhämtat sig och är trygg igen tillsammans med sin mamma, pappa och storebror.

 • Syrien
  6 år av konflikt - de osynliga såren

  Nyhet 2017-03-15

  Efter sex långa år präglade av inbördeskrigets fasor, är krigets fysiska effekter påtagliga i Syrien. Människor har dödats, skadats, och många städer är raserade. Vad som inte är lika uppenbart är de inre psykologiska sår som många människor framförallt barnen, har drabbats av. I den största studien i sitt slag under konflikten har Rädda Barnen undersökt hur barnen i landet mår.

 • Responsen
  Ryggsäckar ger möjlighet till lek och lärande

  Nyhet 2016-11-19

  Under våren var många medlemmar tillsammans med Rädda Barnen-anställda och IKEA med och packade 37 000 väskor med leksaker till nyanlända barn.

 • Barn på flykt
  Ett år av krig, flykt, misär och brinnande engagemang

  Nyhet 2016-09-02

  Nu är det ett år sedan bilden på Alan Kurdi kablades ut över världen, och in i våra vardagsrum. Fotot på den 3-åriga pojken som inte överlevde flykten från terrorns Syrien blev en symbol för flyktingkatastrofen och fick världen att förstå vidden av barnens utsatthet och deras föräldrars desperation. Den största flyktingströmmen sedan 90-talet.

 • Barn på flykt
  Rösterna från Medelhavet – desperation, hopp och överlevnad

  Nyhet 2016-12-08

  -Det får aldrig bli vardag att läsa om barn som dör på väg mot trygghet. För att vi ska kunna förstå allvaret i vad som händer där ute så behöver vi lyssna på de som flyr, säger Gabriele Casini, kommunikatör på Rädda Barnens sök- och räddningsfartyg på Medelhavet.

 • Barn på flykt
  Med uppdrag att skydda barnen

  Nyhet 2016-09-15

  En folkmassa som hela tiden rörde sig framåt – vidare mot nästa gräns. Utmattade föräldrar med tunnelseende som inte orkade se om deras barn var sjuka, apatiska eller till och med döende. Här satt Birgitta, 70 år, på huk för att kunna se barnen som behövde hjälp i havet av vuxna.

Till toppen

3 sätt du kan hjälpa barn i katastrofer

> Bli månadsgivare

> Ge en gåva

> Starta en egen insamling

Vi finns på plats hela vägen

För barnen som flyr är vägen till trygghet lång och farlig. Läs mer om vårt arbete:

Flyktinglägret

Vägen till trygghet

Ankomsten till Sverige

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners