Hälsa och näring

Varje år dör miljontals barn före sin femte födelsedag och det alltför ofta i sjukdomar som lätt går att bota. På Rädda Barnen arbetar vi för att barn ska få leva och inte behöva dö innan de ens hinner bli vuxna.

De allra flesta barn som dör gör det av sjukdomar som lätt kan botas och förebyggas, till exempel lunginflammation och diarré.

En anledning till att så många barn drabbas är att de inte har tillräckligt att äta, eller att de äter fel sorts mat. Fler barn och mödrar måste nås i tid av hälso- och näringsinsatser.

Vi arbetar för att minska barnadödligheten

Vi arbetar för att radikalt minska barnadödligheten genom att till exempel utbilda om amningens betydelse och vaccinera barn och kvinnor mot farliga sjukdomar.

Rädda Barnen arbetar också för att regeringarna ska ta sitt ansvar och uppfylla barns rätt till hälsa genom att öka resurserna för vård och hälsa. 

Vi arbetar också med att påverka den allmänna inställningen till barnadödlighet. Att ett barn dör av orsaker som kan förhindras är oacceptabelt.

Till toppen

En mammas oro

Hawa Bangura i Sierra Leone har två barn. Mellan första och andra graviditeten var det milsvid skillnad. Andra gången behövde hon inte oroa sig för att behöva läkarvård hon inte hade råd med.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Föräldratelefonen och föräldramejlen

Du kan vända dig till oss med alla frågor som rör barn och föräldraskap.

020-786 786 Föräldramailen

Våra partners