AI ska hjälpa barn och unga som far illa i gamingvärlden

AI ska hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa i gamingvärlden

Många barn och unga far illa i spelvärlden. Det vill vi ändra på. Tillsammans med gamingbranschen tar vi nu fram en digital fältassistent som använder artificial intelligence, AI, för att upptäcka, kontakta och ge stöd till barn och unga.

Vuxna har väldigt lite insyn i gamingvärlden där allt fler barn och unga dagligen utsätts för mobbning, kränkningar och övergrepp. 

–  Detta ser vi inte bara i Sverige, utan det här är ett globalt problem. Nu får vi möjlighet att hjälpa de barn som far illa på ett nytänkande och effektivt sätt, säger Helena Thybell, generalsekreterare på Rädda Barnen.

AI kan upptäcka unga som mår dåligt

Målet med vårt projekt ”AI-driven support for children online” är att nå och ge stöd till barn och unga som far illa eller riskerar att fara illa i spelvärlden. Med hjälp av AI och i samarbete med gamingbranschen kommer vi nu att utveckla framtidens fältassistent, som finns på plats i ungas digitala miljöer dygnet runt för att upptäcka, kontakta och ge stöd till barn och unga som far illa.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare

Om projektet 

Projektet ”AI-driven support for children online” löper över fyra år och målet är att nå 240.000 barn och unga med plattformen, samtidigt som minst 10.000 som far illa ska erbjudas stöd. Om projektet når framgång ska det snabbt kunna skalas upp globalt för att ge stöd till de hundratals miljoner barn som befinner sig på dessa plattformar.

Projektet tilldelas 25 miljoner kronor och är ett av de Drömprojekt som beviljas av Svenska Postkodlotteriet varje år.