LokalföreningLund

 • Rundabordssamtalom barnfattigdom i Växjö

  2015-04-17

  I måndags kväll bjöd distriktet in till ett rundabordssamtal med kommunpolitiker för diskutera barnfattigdom i Växjö. Sju politiker från (m), (kd) och (s) från nämnderna för Arbete och välfärd, utbildning, omsorg samt kultur- och fritid deltog. Stadsdelsstatistik för Växjö stad visar på att skillnaderna är stora mellan stadsdelarna: från något enstaka barn i Högstorp, Öjaby, och Centrum till 52 % av alla barn i Araby. Sju politiker från (m), (kd) och (s) deltog tillsammans med medlemmar från Rädda Barnen Kronoberg, Rädda Barnen Växjö och tjänstemän från Rädda Barnen.

 • Vad kan och vill ni göra?Politikersamtal om barnfattigdom i Kalmar län

  2015-04-14

  Igår arrangerade Rädda Barnen i Kalmar en utfrågning om barnfattigdom. Riksdagsmän från Kalmar län var inbjudna liksom kommunpolitiker och länsstyrelsen. Deltog gjorde även lokalt engagerade Rädda Barnen-medlemmar.

  - Anledningen till att vi bjöd in till det här samtalet var att följa upp Rädda Barnens senaste rapport om barnfattigdom som släpptes i december. Vi vill ge politikerna mer kunskap i ämnet och samtidigt fråga dem: Vad kan och vill ni göra för att minska barnfattigdomen? Säger Stig Lindahl, en av initiativtagarna till mötet tillsammans med Jan Bolin och Gun Dombrowsky från distriktet i Kalmar.

 • Nyhetsbrev- april

  2015-04-10

  Nu är nyhetsbrevet för april ute! Läs det för att få en inblick i vad som händer just nu!

 • Barn i introduktionHur ska vi möta ensamkommande barn på bästa sätt?

  2015-04-09

  ”Man lever inte upp till barnkonventionen och de regler som vi har kring mottagande och vi behöver fortfarande göra jättemycket eftersom mottagandet ser så olika ut i olika länder”. Den 12 mars höll Länsstyrelsen Skåne och Rädda Barnen en nätverksträff i Malmö för barn i introduktion med syftet att lyfta frågan om ensamkommande flyktingbarn och behovet av förändring.

 • My life my lessonen dokumentär om en uppväxt med våld i hemmet

  2015-04-09

  Att se sin mamma bli slagen av sin pappa kan skada barnet mer än om barnet själv blir slaget. En uppväxt med våld i hemmet kan ge ett barn men för resten av livet och minnena följer med en. 16-åriga Felicia såg sin styvpappa misshandla sin mamma under sin uppväxt och livet är svårt då hon pendlar mellan att vara rädd för sin styvpappa och samtidigt älska och sakna honom.

Visa alla nyheter Till toppen

Tillsammans är vi starka! Bli medlem nu

Ju fler medlemmar vi är desto mer kan vi göra för barns rättigheter.
Världens viktigaste uppdrag väntar på dig!

Just nu söker vi bland annat rastvänner, aktivitetsledare, läxhjälpare (och mer!) runt om i region syd. Vill du se vilket uppdrag som väntar nära dig? Kika in och kontakta din lokalförening. Du kan göra skillnad!

Vill du veta vad som händer just nu?

Följ oss på Facebook och läs vårt nyhetsbrev för att ta del av det senaste som händer i södra Sverige! Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att maila Terése Bergsten!

Kontakta oss i Lund!

Kontakta oss på: lf.lund@rb.se, eller telefon 046-12 32 79

Du kan också mejla vårt regionkontor:  infosyd@rb.se

Vi tillhör Skånes distrikt


Välkommen in på vårt lokalkontor, vi har öppet:

Måndag: 15.00- 18.00
Onsdag: 15.00-18.00
Torsdag: 09.00-12.00

Magle lilla kyrkogata 2B

Vi ses där!

Tyck till

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Giro betalning:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Föräldratelefonen och föräldramejlen

Du kan vända dig till oss med alla frågor som rör barn och föräldraskap.

020-786 786 Föräldramailen

Våra partners