Bli volontär hos Rädda Barnen

Engagera dig för barns rättigheter – bidra med din tid och gör skillnad för barn här och nu. Oavsett vem du är eller hur mycket tid du har så finns ett uppdrag för dig. Din tid är livsviktig.

Just nu har Rädda Barnen extra stort behov av volontärer. Som volontär för Rädda Barnen är du med och gör verklig skillnad för barn i ditt närområde. Oavsett om du har en timme över eller är redo för en ledarroll finns det ett engagemangsuppdrag för dig. 

Läs mer om vilka uppdrag som finns lediga just nu 

Stärk barnens röst!

Bli medlem nu

Om du redan är medlem gör du en fantastisk insats för de barn som behöver det mest när du betalar ditt medlemskap. Du kan också engagera dig mer – som volontär.

Rädda Barnen behöver volontärer

Du behövs! Du hittar alla Rädda Barnens lediga volontäruppdrag här!

Varför bli volontär hos oss?

  • Vi erbjuder konkreta sätt att engagera sig för att göra samhället bättre för fler
  • Du utvecklas som person, får viktiga erfarenheter och perspektiv
  • Du får ett nytt nätverk, nya kontakter och vänner
  • Du får stöd och utbildning att lyckas i ditt uppdrag

Vår vision är att göra barnkonventionen verklig för varje barn. Hur vill du engagera dig?

Stärk barnens röst!

Bli medlem nu

Det här kan du göra som volontär

Såhär blir du startklar som volontär för Rädda Barnen

  1. Begär utdrag ur Polisens belastningsregister. Logga in i e-tjänsten med BankID, välj typen "Arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg". Det tar upp till två veckor och postas till din brevlåda.
  2. Gå vår digitala utbildning Tryggare Tillsammans och ta del av policyn med samma namn. Spara diplomet digitalt eller skriv ut det.
  3. Ta del av och skriv under våra riktlinjer för ideellt arbete. Skriv ut och skriv under*.
  4. Ta del av och skriv under vår policy mot sexuellt utnyttjande och sexuella övergrepp*.
  5. Bli medlem! Ju fler medlemmar vi är desto starkare röst har vi att påverka samhället och stå upp för barns rättigheter. Från och med 1 oktober är medlemskapet ett krav för att bli volontär.

Var beredd att visa upp följande för volontäransvarig**: Belastningsregister, Tryggare tillsammans-diplom, underskriven riktlinje för ideellt arbete samt underskriven policy för skydd mot sexuella övergrepp och sexuellt utnyttjande. Det gör du när du hittat och blivit matchad till ett volontäruppdrag.

* Du kan också ladda upp filen, signera och spara digitalt med Adobes gratistjänst Fylla i & Signera. Du behöver ett gratis konto.

** Volontäransvarig kan se olika ut beroende på verksamhet och var i landet volontäruppdraget utförs - det kan vara en verksamhetsutvecklare, ordförande för lokalförening eller anställd volontärsamordnare.”

Därför måste Rädda Barnen vara neutrala

Läs våra s k "red lines" Därför måste Rädda Barnen vara neutrala, om varför volontärer ovh medlemmar inte kan delta i t ex demonstrationer med vår logga synlig.

Vill du bli volontär?

Kontakta en lokalförening nära dig eller kolla in Volontärplattformen och sök bland våra volontäruppdrag som är tillgängliga just nu.

Inget volontärarbete utomlands

Ibland får vi frågor om vi har volontärarbete utomlands. Men det har vi tyvärr inte. Vårt arbete i andra länder genomförs nästan helt och hållet av människor i landet, som är anställda av lokala organisationer.