Bli månadsgivare här och nu för framtiden!

Tack vare dig och alla andra som bidrar med pengar och engagemang, har miljontals barn fått en tryggare uppväxt och en ljusare framtid.

Som månadsgivare är du med och hjälper barn dygnet runt – i Sverige och runt om i världen. Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Varje dag är du med och ger tusentals barn möjlighet att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. Du lär barn läsa, skriva och räkna. Du ser till att de äter sig mätta och får vård när de är sjuka. Du ger barn kärleksfull omsorg och skydd mot våld och övergrepp. Du finns vid deras sida i krig och katastofer. Och du är med och påverkar makthavare och regeringar så att de ständigt påminns om barns rättigheter. Du blir en viktig person i många barns liv.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare

Därför ska du bli månadsgivare

  • Du hjälper många barn världen över
  • Pengarna används där de behövs som mest
  • Gåvor via autogiro ger mer pengar till arbetet för barnen
  • Enkelt och smidigt sätt att hjälpa barn
  • Regelbundna gåvor hjälper oss att jobba smart
  • Du blir en viktig del i vårt långsiktiga förändringsarbete

Hur mycket vill du ge varje månad? 

Du väljer själv vilket belopp du vill ge varje månad. Visste du till exempel att 100 kronor kan räcka till något av dessa fyra alternativ:

  • en skolväska fylld med pennor, böcker
  • antibiotika till åtta barn med lunginflammation
  • varma filtar till två barn
  • sängplats, mat och skola i fyra dagar till ett barn som lever på gatan

Så används din månadsgåva

Vi använder dina pengar där våra experter bedömer att behoven är som störst och där de gör mest nytta för barnen. Det betyder att du som månadsgivare gör en livsviktig insats varje dag. Ena dagen är du med och startar fritidsaktiviteter i ett utsatt område utanför Göteborg. Nästa dag skyddar du gatubarn i Bangladesh. Imorgon kanske du räddar livet på barn som lider av akut undernäring i Afghanistan och Jemen.

Trygga barnvänliga platser

Din insats som månadsgivare betyder så otroligt mycket! Med din hjälp kan vi skydda och hjälpa barn över hela världen. Som till exempel när krig och katastrofer slår vardagen i spillror. Då behöver barn inte bara tak över huvet, mat och vatten. Lika viktigt är det att snabbt se till att de kan vara trygga mitt i kaoset.

Bland det första vi gör när vi kommer till en katastrofplats är att sätta upp en trygg barnvänlig plats. Det kan vara ett tält, ett skjul eller en större hydda. Hit får barnen komma för att äta, leka, prata och vara tillsammans med trygga vuxna. De får lite andrum och struktur i kaoset och möjlighet att bara vara barn för en stund. 

En liten glad rohingyisk pojke hoppar hopprep på en av våra banvänliga platser i Bangladesh
Elvaåriga Nur kommer varje dag till en av våra barnvänliga platser i flyktinglägret Cox's Bazar i Bangladesh. Här är han trygg.

Din månadsgåva hjälper oss att jobba effektivt

När vi vet att du finns där hela tiden med ditt fantastiska stöd, kan vi på Rädda Barnen arbeta smartare och mer långsiktigt. Tack vare alla månadsgivare har vi en buffert som gör oss redo att agera blixtsnabbt vid krig och katastrofer och ger oss möjlighet att planera och genomföra hållbara förändringar i barns liv.

Ge via autogiro  mer pengar till barnen

Att vara månadsgivare innebär att du ger pengar regelbundet via autogiro. Det är det mest kostnadseffektiva sättet att hjälpa barn, eftersom det kräver minimalt med administration hos oss på Rädda Barnen. Mer pengar kan alltså användas till arbetet för barnen. Bra, va!

Enkelt och smidigt sätt att hjälpa barn!

Det är dessutom enkelt och bekvämt att betala via autogiro. Pengarna dras automatiskt från ditt konto den 28:e varje månad. Och du vet att du är med och gör en livsviktig insats för barnen hela tiden.

Tack för att du vill vara med oss varje dag!

Din insats som månadsgivare betyder så otroligt mycket för barn i Sverige och runt om i världen. Här och nu för framtiden förändrar vi tillsammans barns liv – för att trygga barn blir trygga vuxna. Stort varmt tack för att du ger barn en trygg barndom och en ljusare framtid.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare

Vill du ändra ditt månadsbelopp? 

Självklart kan du när som helst kan höja, sänka, pausa eller avsluta ditt månadsgivande?