Bli medlem i Rädda Barnen

Över 53 000 medlemmar kämpar dagligen för att göra barnkonventionen verklig. Vi ser till att barn blir hörda och deras rättigheter tas på allvar. Ju fler medlemmar vi är, desto starkare röst kan vi ge barnen i viktiga frågor.

Stärk barnens röst!

Bli medlem nu

Att vara medlem i Rädda Barnen är ett enkelt sätt att göra stor skillnad för barn i Sverige och i resten av världen. Som medlem står du bakom våra värderingar och med oss på barnens sida. Vi är världens största självständiga barnrättsorganisation med över 100 års erfarenhet. Varje dag gör vi världen lite bättre för barn – här och nu för framtiden.

Varför ska jag bli medlem i Rädda Barnen?

  • Höj rösten. Som medlem ser du till att barn blir hörda och tagna på allvar. Ju fler medlemmar vi är, desto starkare röst kan vi ge barnen i frågor som berör dem.
  • Var del av en samhällskraft. Rädda Barnens medlemsrörelse har åstadkommit verklig och viktig förändring genom åren. En röst i taget är vi en växande gemenskap och en samhällskraft att räkna med.  
  • Påverka. Som medlem spelar du en viktig roll i vårt påverkansarbete. Oavsett om du väljer att vara aktiv eller stödmedlem har du en röst som ger oss inflytande på den politiska arenan. 

Vad innebär det att vara medlem i Rädda Barnen?

När du går med i vår medlemrörelse får du demokratiskt inflytande i världens största och äldsta självständiga barnrättsorganisation. Ditt stöd är viktigt – oavsett hur du väljer att engagera dig. Du kan exempelvis bli volontär, ta ett förtroendeuppdrag i din lokalförening eller bli månadsgivare.

Vanliga frågor om medlemskap

Som medlem i Rädda Barnen står du på barnens sida och kämpar för att barns rättigheter ska bli tillgodosedda. Du ger Rädda Barnen tyngd och kraft att påverka och långsiktigt förbättra barns villkor. Alla medlemmar tillhör en lokalförening och genom medlemskapet blir du automatiskt ansluten till lokalföreningen på din ort.

Medlemsskapet gäller ett kalenderår. Efter 1 oktober kan du teckna medlemsskap för nästkommande år. Du får en påminnelse om att förlänga ditt medlemsskap i god tid innan årsskiftet.

Medlemsavgiften betalas en gång per år, och kostar 200 kr per år för vuxna och 75 kr för studenter och alla under 25 år. Det går även att skaffa hushållsmedlemskap, där ni betalar 300 kr per år för alla medlemmar folkbokförda på samma adress.

Ja, du kan byta lokalförening. Du byter lokalförening genom att kontakta kundservice@rb.se

Genom historien har Rädda Barnens medlemsrörelse arbetat hårt för att förbättra barns livsvillkor. Vi har varit med och sett till att barnaga förbjudits i Sverige, och att barnkonventionen blivit svensk lag.

Vi är ihärdiga och ger aldrig upp, trots att vi möter motstånd. Bli en del av samhällskraften – bli medlem idag!

Stärk barnens röst!

Bli medlem nu