Ge minnesgåva vid begravning

Ge en minnesgåva vid begravning

Hedra minnet av någon som har gått bort med en gåva till Rädda Barnens arbete för barn runt om i världen. Du får ett fint minnesblad, med en personlig hälsning, som du kan ge till de anhöriga.

Din minnesgåva till Rädda Barnen bidrar till att barn får utbildning, hälsovård, rent vatten, mat och skydd mot våld. Det är ett fint sätt att bli ihågkommen på.

Stort tack för att ni tänker på barnen och vårt viktiga arbete för deras trygghet och framtid.

Skapa ett personligt minnesblad

Ge en minnesgåva

Vad är en minnesgåva till begravning?

När du ger en minnesgåva till Rädda Barnen får du ett fint minnesblad i A4-format, som du kan skänka till anhöriga istället för ett kondoleanskort eller telegram.

Att hedra minnet av en bortgången släkting eller vän genom att skänka en minnesgåva till ett välgörande ändamål, är många gånger en önskan från familjen inför begravningen. Kanske har familjen skapat en fond eller en minnesfond i den bortgångnes namn.

Hur snabbt kan jag få minnesbladet?

Om det är mindre än fyra arbetsdagar innan begravning, kan vi inte garantera att tryckta minnesblad kan levereras i tid. Då kan du välja att antingen skicka minnesbladet direkt till anhörigs adress eller till begravningsbyrån, som i efterhand brukar lämna över de minnesblad som kommit in efter begravningen.

Om det är ont om tid inför begravningen och du själv ska gå på den, rekommenderar vi att du skriver ut minnesbladet direkt från vår hemsida. Då kan du lämna det till personal i kyrkan eller direkt till en anhörig.

Få personlig hjälp

Behöver du hjälp att fylla i beställningsformuläret eller ändra i texten till minnesbladet? Välkommen att kontakta oss på telefonnummer 020-52 52 00 eller via e-post givarservice@rb.se.

Vanliga frågor om minnesgåva

När du ger en minnesgåva till Rädda Barnen får du ett ett fint minnesblad i A4-format, som du kan skänka till anhöriga istället för ett kondoleanskort eller telegram. Din minnesgåva till Rädda Barnen bidrar till att barn får utbildning, hälsovård, rent vatten, mat och skydd mot våld. Det är ett fint sätt att bli ihågkommen på.

Minnesbladen brukar sändas till begravningsbyrån, som oftast finns med i minnesannonsen. Det kan också skickas direkt till de anhöriga.

Ja, du är välkommen att kontakta oss via telefon 020-52 52 00, så kan vi redigera din text i minnesbladet.

När du gör din beställning via vår hemsida, kan du välja mellan att betala direkt via din bank, med Visa/Mastercard eller med Swish. Om du hellre vill ha ett inbetalningskort är du välkommen att kontakta oss på 020-52 52 00 och meddela vad det ska stå i minnesbladet. Sen postar vi ett inbetalningskort till dig.

Skapa ett personligt minnesblad

Ge en minnesgåva