Bli medlem nu

Ju fler medlemmar vi är desto starkare röst har vi att tillsammans påverka samhället och stå upp för barns rättigheter. Varje dag gör vi världen lite bättre för barn. Bli medlem idag och bli en del av vår rörelse!

 • Höj rösten
  Som medlem ser du till att barn blir hörda och tagna på allvar.
 • Var en del av samhällskraften
  En röst i taget är vi en växande gemenskap och en samhällskraft att räkna med. 
 • Påverka
  Ditt engagemang ger oss inflytande på den politiska arenan.

Vanliga frågor om medlemskap

 • Går det att byta lokalförening från den jag automatiskt blivit medlem i?

  Om du vill bli medlem i en annan lokalförening än den du automatiskt blir kopplad till utifrån var du bor, går det bra att mejla/ringa kundservice och byta. kundservice@rb.se eller 08-698 90 00

 • Kan jag betala mitt medlemskap här på webben utan avi?

  Ja, det går bra att betala sitt medlemskap här direkt via formuläret ovan utan att ha avin. Vare sig du blir ny medlem eller om du varit det tidigare. 

 • Jag har inte fått någon betalningsavi - vad kan jag göra?

  Om du inte har fått din betalningsavi som vi skickar ut varje år i november, kontakta givarservice@rb.se Om du bara vill betala direkt utan att få avin hemskickad, går det alltid bra att göra det via formuläret ovan, vare sig det är första gången du betalar eller om du varit medlem tidigare.

 • Varför ska jag vara medlem i Rädda Barnen?

  Som medlem stöttar du arbetet för barn och ungas rättigheter i Sverige och du får möjlighet att engagera dig som volontär i någon av våra verksamheter. Du bidrar till att Rädda Barnen får en starkare röst och kraft i påverkansarbetet och du blir en del av en av en folkrörelse som står upp för barns rättigheter.

  Läs mer om alla fördelar med att vara medlem i Rädda Barnen.

   

 • Vad innebär det att vara medlem?

  Som medlem i Rädda Barnen står du på barnens sida och kämpar för att barns rättigheter ska bli tillgodosedda. Medlemmarna ger Rädda Barnen tyngd och kraft att påverka och långsiktigt förbättra barns villkor.

  Alla medlemmar tillhör en lokalförening och genom medlemskapet blir du automatiskt ansluten till Rädda Barnen-föreningen på din ort.

 • Hur avslutar jag mitt medlemskap?

  Du kan när som helst avsluta ditt medlemsskap om du kontaktar Rädda Barnens kundservice på kundservice@rb.se eller telefon: 08- 698 90 30. 

  Vill du inte förnya ditt medlemsskap kan du bortse från påminnelsebrev om medlemsavgiften som skickas ut.

 • Hur länge gäller medlemskapet?

  Medlemsskapet gäller ett kalenderår. Efter 1 september kan du teckna medlemsskap för nästkommande år. Du får en påminnelse om att förlänga ditt medlemsskap i god tid innan årsskiftet.