Ge en minnesgåva vid begravning

Hedra minnet av någon som har gått bort med en gåva till vårt arbete för barn runt om i världen. Du får ett fint minnesblad, med en personlig hälsning, som du kan ge till de anhöriga.

Köpflödet kräver JavaScript

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Personen du vill hedra

Lämna detta fält tomt om du vill fylla i bladet för hand. Vill du se exempel på vad du kan skriva? Se "Frågor och svar" nedan.

Välj belopp

Beställarens kontaktuppgifter

Leveranssätt och leveransadress

Din minnesgåva:

kr

Välj betalsätt

Din minnesgåva:

  kr

Minnesbladet skickas digitalt i PDF-format till #Email#

Minnesbladet skickas med post till:
#Firstname# #Lastname#,  #CustomFieldAddress#,  #CustomFieldZipcode# #CustomFieldCity#

Steg 1/4

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i den fullständiga integritetspolicyn.

Dina personuppgifter kan även komma att användas för marknadsföring, och för att hitta nya sätt att kommunicera och interagera med dig och andra som stödjer vårt arbete för utsatta barn. Vi lämnar inte ut dina uppgifter till tredje part – utan endast till dem vi har samarbete med, eller är skyldiga att rapportera till. 

Återbetalningspolicy – återbetalning av gåva är möjlig, förutsatt att förfrågan görs inom tre månader. Vi gör en bedömning i varje enskilt fall. För frågor kontakta givarservice på givarservice@rb.se.

Vanliga frågor & svar om minnesgåva

 • Vad är ett minnesblad?

  När du ger en minnesgåva till Rädda Barnen får du ett ett fint minnesblad i A4-format, som du kan skänka till anhöriga istället för ett kondoleanskort eller telegram. 
  Att hedra minnet av en bortgången släkting eller vän genom att skänka en minnesgåva till ett välgörande ändamål, är många gånger en önskan från familjen inför begravningen. Kanske har familjen skapat en fond eller en minnesfond i den bortgångnes namn.
  Din minnesgåva till Rädda Barnen bidrar till att barn får utbildning, hälsovård, rent vatten, mat och skydd mot våld. Det är ett fint sätt att bli ihågkommen på.

 • Vilka uppgifter ska vi ha med i en begravningsannons där Rädda Barnen är gåvomottagare?

  I annonsen kan man skriva: Tänk på Rädda Barnen 020-52 52 00
  Innan annonsen går ut måste du eller begravningsbyrån ringa oss på 020-52 52 00 och meddela namn på den person som ni vill hedra samt till vilken adress vi ska sända minnesbladen. Allt eftersom gåvorna kommer in till oss, postar vi minnesbladen till denna mottagaradress.

  Stort tack för att ni tänker på barnen och vårt viktiga arbete för deras trygghet och framtid.

 • Hur snabbt kan jag få minnesbladet?

  Om det är mindre än fyra arbetsdagar innan begravning, kan vi inte garantera att tryckta minnesblad kan levereras i tid. Då kan du välja att antingen skicka minnesbladet direkt till anhörigs adress eller till begravningsbyrån, som i efterhand brukar lämna över de minnesblad som kommit in efter begravningen.

  Snabbaste sättet:

  Om det är ont om tid inför begravingen och du själv ska gå på den, rekommenderar vi att du skriver ut minnesbladet direkt från vår hemsida. Då kan du lämna det till personal i kyrkan eller direkt till en anhörig.

 • Till vem ska jag skicka minnesbladet?

  Minnesbladen brukar sändas till begravningsbyrån, som oftast finns med i minnesannonsen. Det kan också skickas direkt till anhöriga.

 • Vart ska jag vända mig för att få hjälp att fylla i formuläret?

  Behöver du hjälp? Välkommen att kontakta oss på 020-52 52 00 eller kundservice@rb.se.

 • Hur kan jag betala?

  När du gör din beställning via vår hemsida, kan du välja mellan att betala med Visa/Mastercard eller med Swish. Om du hellre vill ha ett inbetalningskort är du välkommen att kontakta oss på 020-52 52 00 och meddela vad det ska stå i minnesbladet. Sen postar vi ett inbetalningskort till dig.

 • Kan jag få hjälp att redigera i den text som jag skrivit?

  Ja, du är välkommen att kontakta oss via telefon 020-52 52 00, så kan vi redigera din text i minnesbladet.

 • Finns det förslag på en dikt eller text till minnesbladet?

  En sista hälsning

  Tack för fin vänskap

  Tack för fina minnen

  Sov i ro

  Vila i frid

  Vårt varma deltagande

   

  Vårt liv är en vindfläkt, en saga, en dröm
  En droppe som faller i tidernas ström
  Den skimrar i regnbågens färg en minut
  brister och faller och drömmen är slut

  - Nils Ferlin 

   

  Det finns ett hav,
  som ingen ser
  Det finns en grav,
  där ingen dör
  Det finns en sol,
  som ej går ner
  Det finns en strand
  i varje själ

  - Bo Setterlind

   

  Uppdaterad 10 maj 2017

 • Kan mottagaren se vilket belopp jag skänkt?

  Nej, mottagaren kan endast se beloppet om du själv har skrivit in det i din text på själva minnesbladet.
  Vi meddelar endast totalsumman som har kommit in vid en begravning, om anhörig önskar det. Om endast en enda person har skänkt en gåva, meddelar vi inte totalsumman.

 • Kan jag skicka minnesblad till utlandet?

  Ja, det kan du göra här direkt via vår hemsida. Du kan också ringa och beställa minnesbladet hos vår givarservice på 020-52 52 00, så fyller vi i alla uppgifter och postar ett inbetalningskort till dig.

 • Kan jag beställa ett minnesblad från utlandet?

  Ja, om du har svenskt konto eller bankkort. Annars måste vi be dig kontakta oss på telefon 020-52 52 00, så fyller vi i texten i minnesbladet och postar ett inbetalningskort till dig. Eller också kan du betala via Iban-nr SE29 9500 0099 6026 0902 0033 samt Bic NDEASESS.

 • Kan jag bestämma till vilket ändamål Rädda Barnen ska använda min gåva?

  Nej, det kan du inte. Din gåva används där behoven är som störst och där våra experter bedömer att pengarna gör mest nytta för barnen.