Var med och rädda barns liv i Jemen

Kriget i Jemen har fått förödande konsekvenser för en hel generation barn.

Åtta år av krig i Jemen har fått förödande konsekvenser för en hel generation barn. Nära fem miljoner barn riskerar svält och mer än hälften av barnen känner sig rädda. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare

Vi finns på plats och gör skillnad

Rädda Barnen är den största internationella hjälporganisationen i Jemen. Vi har varit på plats i sedan 60-talet och vi har över 700 anställda i landet, 2000 volontärer och flera lokala samarbetsorganisationer som varje dag arbetar tillsammans för att barn ska överleva och utvecklas.

Situationen i Jemen kan kännas hopplös, men vi ger inte upp! 

Barn som tar emot hygienpaket i Jemen
Ett syskonpar i Hodeida i Jemen har tagit emot ett hygienpaket som innehåller vattendunkar för dricksvatten, tvål, tandborstar, tandkräm, plastglas, tvättmedel, tvättbalja, blöjor, bindor och hårkam.

Skänk pengar till vårt arbete i Jemen –
exempel på hur vi hjälper barnen

  • Akut sjukvård: Vi stöttar sjukvårdsmottagningar och driver kolerabehandlingskliniker i nio provinser. Och våra mobila näringsteam åker runt och behandlar svårt undernärda barn.
  • Mat: Vi delar ut förnödenheter och matkuponger.
  • Rent vatten och sanitet: Vi bygger upp förstörd infrastruktur, delar ut hygienartiklar, vattendunkar och informerar om hur sjukdomar kan förebyggas.
  • Trygghet och skydd: Våra barnvänliga platser är inte bara en trygg plats att lära och leka på, här kan barn få livsviktigt psykosocialt stöd för att klara av traumat det innebär att växa upp i krig. Vi ger särskilt stöd till ensamma barn, återförenar splittrade familjer och  hittar tillfälliga trygga fosterfamiljer.
  • Fortsatt utbildning: Vi utbildar lärare och driver tillfälliga skolor så att barn kan ta igen förlorad undervisning.

Barnen drabbas hårdast av Jemenkriget

Kriget i Jemen har pågått sedan 2015 och de allvarliga kränkningarna mot barn fortsätter. Enligt FN dör ett barn var tionde minut till följd av kriget genom undernäring, sjukdomar och avsaknad av sjukvård, rent vatten och hygien. 

Situationen i Jemen är en direkt konsekvens av den upptrappning av konflikten som skedde för sju år sedan då Saudiarabien och dess koalitionspartners inledde sina bombningar av landet. 

Våra team på plats i Jemen möter varje dag familjer som kommer med sina undernärda barn för att söka hjälp. Barnen dör för att mat och mediciner stoppas vid landets gränser. De dör för att våldet förhindrar hjälparbetare och sjukvårdspersonal att nå fram till de behövande. Bombningarna innebär också att helt livsnödvändig vård för mängder av barn som lider av allvarlig akut undernäring, måste avbrytas.

Miljontals barn i akut behov av näringsbehandling för att överleva 

Vanliga frågor om Jemen

Kriget i Jemen har pågått i åtta år. Rädda Barnen har varit på plats i sedan 60-talet och har över 700 anställda i landet, 2000 volontärer och flera lokala samarbetsorganisationer som varje dag arbetar tillsammans för att barn ska överleva och utvecklas.

Barnen i Jemen kommer att behöva oss under lång tid framöver. Om du ger en gåva eller bli månadsgivare hos oss så är du med och skapar en trygg framtid för barnen – i Jemen och runt om i världen. Vi är på plats i Jemen och hjälper barnfamiljer med bland annat sjukvård, mat, vatten, kläder, ekonomiskt stöd och skola.

Var med oss och kämpa för barnen dygnet runt!

Bli månadsgivare