Företagsgåva till välgörenhet

Ge en företagsgåva och investera i barns framtid

Ge en företagsgåva som gör skillnad för barn i Sverige och runt om i världen. Från 10.000 kronor blir ni vårt vänföretag och får ett kommunikationspaket.

Förändra barns verklighet!

Ge en gåva

Er företagsgåva används där våra experter bedömer att behoven är som störst och gör mest nytta för barnen. Gåvan kan till exempel ge barn mat och medicin, möjlighet att gå i skolan, en meningsfull fritid och skydd mot våld och krig. Tillsammans förändrar vi barns liv.

Bli Rädda Barnens vänföretag

Om ni ger 10.000 kronor eller mer blir ni Rädda Barnens vänföretag för 2024. Som vänföretag gör ni en viktig insats för barn i Sverige och över hela världen. Som tack får ni ett kommunikationspaket med digitalt diplom, mötesbakgrund och e-postsignatur, förslag på inlägg till era sociala kanaler, och nyhetsbrev under året.

Företagsgåva - så används pengarna

Rädda Barnens mål är att nå så många barn som möjligt med effektiva och långsiktiga insatser. Vårt arbete omfattar tusentals projekt världen över och vi använder pengarna där behoven är som störst och där våra barnrättsexperter bedömer att de gör mest nytta för barnen.

Vid akuta insatser i krig och katastrofer har vi beredskap för att kunna agera snabbt och rädda så många barns liv som möjligt. 

Exempel på vad er företagsgåva räcker till:

  • 5.000 kronor räcker till att ge 20 familjer rent vatten i en månad.
  • 7.000 kronor räcker till att ge 80 barn skolväskor fyllda med skrivböcker, pennor och annat som krävs för att kunna fortsätta gå i skolan.
  • 10.000 kronor räcker till att ge 400 barn en trygg plats att leka på.
  • 25.000 kronor räcker till att behandla 250 akut undernärda barn med energirik nötkräm.
  • 50.000 kronor räcker till att ge 208 familjer på flykt mat i en vecka.   

Vanliga frågor om företagsgåvor

Under 2023 gick 91 procent till insatser för barn. 9 procent användes till nödvändig administration, kvalitetskontroller och insamlingsaktiviteter. Pengarna används där behoven är som störst och där våra experter bedömer att de gör största möjliga nytta för barnen.

Vårt arbete omfattar tusentals projekt världen över och vi använder pengarna där behoven är som störst och där våra barnrättsexperter bedömer att de gör mest nytta för barnen. Därför kan vi inte öronmärka pengar från gåvor eller vänföretag. För större samarbeten är det däremot möjligt att välja inriktning för stödet.

Vill ni ha ett skräddarsytt företagssamarbete?

Läs mer om hur ni kan bidra till att fler barn får en trygg uppväxt.

Förändra barns verklighet!

Ge en gåva