Barnen i Afghanistan behöver oss mer än någonsin

Situationen i Afghanistan blir allt mer desperat. Flera miljoner barn behöver akut hjälp för att överleva. Barnen saknar mat, sjukvård och skydd mot våld. Vi finns på plats och behöver din hjälp!

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Ge en gåva nu

Barnen i Afghanistan är hårt drabbade efter flera decennier med krig. De har växt upp med rädsla och lidande. Och sedan konflikten eskalerade i somras har situationen blivit allt värre. Hundratusentals barn har tvingats fly från sina hem. 18 miljoner människor behöver nödhjälp för att överleva. Hälften av alla barn under fem år är akut undernärda, priserna stiger och nu står landet inför den värsta matkrisen någonsin. Över 5 miljoner barn hotas av en svältkatastrof.

Varje dag träffar våra sjukvårdsteam utmattade små barn som är allvarligt undernärda, eftersom de inte får tillräckligt med mat. Din hjälp är livsviktig!

Exempel på vad dina pengar räcker till:

 •  1 222 kronor räcker så att en familj får tält, köksutrustning, filtar och varma kläder  för att överleva vintern.
 • 305 kronor räcker till näringsrik mat i två veckor till en familj på sex personer.
 • 220 kronor räcker för ett vinterpaket bestående av varma skor och vinterjackor för fyra barn.
 • 215 kronor räcker till hygienartiklar för en familj.

I vinter blir det ännu värre i Afghanistan 

På grund av krig, pandemi och torka har matpriserna ökat med 55 procent under det senaste året. Landet är nära en ekonomisk kollaps och många föräldrar har inte längre råd att försörja sin familj. De har tvingats sälja sina ägodelar, skära ner på måltiderna eller skicka ut sina barn för att arbeta för att kunna köpa mat för dagen. Vi får redan rapporter om att barn svälter ihjäl och i vinter när kylan kommer blir det ännu värre. Förutom mat och medicin behöver familjerna filtar, varma kläder, vinterskor, kaminer och bränsle. Vi måste hjälpas åt att rädda barns liv!

Det här gör Rädda Barnen i Afghanistan

Vi har varit på plats i Afghanistan sedan 1976 för att hjälpa barn och deras familjer och vi kommer att stanna hos barnen så länge de behöver oss. Deras trygghet och rättigheter är alltid vår högsta prioritet. Just nu fokuserar vi på att skydda de mest utsatta barnen och rädda liv:

 • medicin och behandling till akut undernärda barn
 • sjukvård till gravida, nyblivna mammor och bebisar
 • psykosocialt stöd till barn som haft hemska upplevelser
 • dricksvatten och hygienartiklar till barnfamiljer
 • tillfälliga skolor för barn på flykt
 • fylla våra katastroflager inför vinterkylan
 • ekonomiskt stöd till barnfamiljer så att de kan skaffa mat och bränsle

Barnen behöver oss nu!

Barnen i Afghanistan kommer att behöva oss under lång tid framöver. Bli månadsgivare så är du med oss varje dag och skapar en trygg framtid för barnen – i Afghanistan och runt om i världen. Tack vare ditt regelbundna stöd kan vi agera snabbt varje gång barn är i fara. Tillsammans räddar vi barns liv.

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare