Du kan vara med och rädda barns liv i Syrien

Kriget i Syrien

I mer än sju år har Syriens barn fått utstå fruktansvärda lidanden. Tusentals har dött i brutala attacker och många fler har blivit allvarligt skadade, traumatiserade eller tvingats fly från sina hem flera gånger om.

Vi ger inte upp och vi slutar aldrig bry oss. Så länge kriget i Syrien pågår kämpar vi för barns liv och rättigheter. 

Swisha till 900 6008 märk gåvan VINTER

Varje månad besöker ungefär 20 000 kvinnor och barn våra vårdcentraler och förlossnings- och mödravårdsavdelningar i nordvästra Syrien.

Vi gör allt vi kan för att hjälpa barnen

Våra lokala partnerorganisationer har funnits på plats i Syrien och omkringliggande länder sedan kriget började och fortsätter att kämpar dygnet runt för barnen och familjerna som är kvar i krigszoner och de som har lyckats fly över gränsen till flyktingläger.

Vi gör allt som krävs för att nå barnen som behöver oss mest. Därför utvecklar och anpassar vi hela tiden våra insatser efter hur situationen i Syrien förändras.

Var med oss och kämpa för Syriens barn!

Bli månadsgivare

Mat, trygghet medicin och utbildning till barnen i Syrien

Du kan vara med och rädda barns liv i krig och katastrofer och skapa hållbara förändringar för barn – i Syrien och över hela världen. Din gåva kan ge barnen näringsrik mat, rent vatten, läkarvård, psykosocialt stöd, utbildning och en framtid i trygghet.

Några exempel på hur vi hjälper de syriska barnen

Hälsa och näring

I nordvästra Syrien erbjuder vi, framför allt barn och kvinnor, gratis hälso- och sjukvård. Varje månad besöker ungefär 20 000 kvinnor och barn våra vårdcentraler och förlossnings- och mödravårdsavdelningar.

Trygghet

Barn utsätts för mer stora risker I krigszoner, inga platser är fredade – skolor, lekplatser och sjukhus attackeras. De riskerar att dödas eller att rekryteras till väpnade grupper. Vi gör allt vi kan för att skydda dem.

Våra barnvänliga platser är inte bara en trygg plats att lära och leka på, här kan barn få livsviktigt psykosocialt stöd för att klara av traumat det innebär att växa upp i krig.

Mat och näring

Vi delar ut mat och andra förnödenheter till familjer som tvingats fly från sina hem, filtar, köksutrustning och badrumsartiklar. Mat är dyrt och många familjer försöker att överleva på ett mål mat om dagen. För att hjälpa dem så delar vi ut akuta matransoner och matkuponger till dem som behöver det mest.

makis från rädda barnen lyfter upp en liten syrisk flicka
Vi gör allt vi kan för att hjälpa barnen - men din hjälp behövs!

Exempel på vad din månadsgåva räcker till

Var med och rädda barns liv över hela världen! Här är exempel på vad din månadsgåva kan räcka till. På två månader räcker den till dubbelt så mycket. Under ett år förändrar du många barns liv.

1 000 kr

kan ge ett tält, liggunderlag, filtar, ficklampa och batterier till en familj på fem personer.

500 kronor

kan ge matlagningsutrustning till två barnfamiljer.

250 kronor

kan ge ett barn på flykt mat för sex dagar.

100 kronor

kan ge två barn varsin varm jacka. 

 

En graf som visar förhållandet mellan 90 procent och 10 procent

90 % går till arbetet för barnen

När du ger pengar till Rädda Barnen kan du vara trygg. Vi använder dina gåvor där behoven är som störst och där Rädda Barnens experter bedömer att de gör mest nytta för barnen. 90 procent av våra intäkter går till arbetet för barnen och resten till administration, nödvändig kvalitetskontroll och insamling. 

Var med och rädda barns liv i Syrien!

Bli månadsgivare

Artiklar om Syrien