Du kan vara med och hjälpa barn i Syrien!

Tre små barn med ryggsäckar ibland ruiner

Din gåva kan ge barnen näringsrik mat, rent vatten, läkarvård, psykosocialt stöd, utbildning och en framtid i trygghet. Sedan kriget i Syrien startade har våra insatser nått 3,2 miljoner* barn och föräldrar i Syrien.

I åtta år har Syriens barn fått utstå fruktansvärda lidanden. Tiotusentals har dött i brutala attacker och många fler har blivit allvarligt skadade, traumatiserade eller tvingats fly från sina hem flera gånger om. 

Vi ger inte upp och vi slutar aldrig bry oss. Så länge kriget i Syrien pågår kämpar vi för barns liv och rättigheter. 

*Av de 3,2 miljoner människor vi nått fram till med nödhjälp, är 2,1 miljoner barn.

Var med oss och kämpa för Syriens barn!

Bli månadsgivare

Varje månad besöker ungefär 20 000 kvinnor och barn våra vårdcentraler och förlossnings- och mödravårdsavdelningar i nordvästra Syrien.

Vi gör allt vi kan för att hjälpa barnen i Syrien

Våra lokala partnerorganisationer har funnits på plats i Syrien och omkringliggande länder sedan kriget började och fortsätter att kämpar dygnet runt för barnen och familjerna som är kvar i krigszoner och de som har lyckats fly över gränsen till flyktingläger.

Vi gör allt som krävs för att nå fram till barnen som behöver oss mest. Därför utvecklar och anpassar vi hela tiden våra insatser efter hur situationen i Syrien förändras.

Exempel på hur vi hjälper de syriska barnen:

HÄLSO- OCH SJUKVÅRD: I nordvästra Syrien erbjuder vi, framför allt barn och kvinnor, gratis hälso- och sjukvård. Varje månad besöker ungefär 20 000 kvinnor och barn våra vårdcentraler och förlossnings- och mödravårdsavdelningar.

TRYGGHET: Våra barnvänliga platser är inte bara en trygg plats att lära och leka på, här kan barn få livsviktigt psykosocialt stöd för att klara av traumat det innebär att växa upp i krig. Vi ger särskilt stöd till ensamma barn, återförenar splittrade familjer och  hittar tillfälliga trygga fosterfamiljer.

MAT OCH NÄRING: Vi delar ut akuta matransoner och matkuponger till de barnfamiljer som behöver det mest. Mat är dyrt och många familjer försöker överleva på ett mål mat om dagen. Akut undernärda barn får behandling.

TILLFÄLLIGA SKOLOR: Vi stöttar 125 skolor inne i Syrien. Vi hjälper till att bygga upp förstörda och sönderbombade skolor. Vi delar ut skolväskor, skoluniformer och skolmaterial för att barnen ska kunna fortsätta sin utbildning.

Skänk pengar till vårt arbete för barn i Syrien och andra krisområden

Var med och rädda barns liv över hela världen! Här är exempel på vad din månadsgåva kan räcka till. På två månader räcker den till dubbelt så mycket. Under ett år förändrar du många barns liv. 

  • 1 000 kr kan ge ett tält, liggunderlag, filtar, ficklampa och batterier till en familj på fem personer.
  • 500 kr kan ge matlagningsutrustning till två barnfamiljer.
  • 250 kr kan ge ett barn på flykt mat för sex dagar.
  • 100 kr kan ge två barn varsin varm jacka. 
  • 88 kr kan ge ett barn en skolväska fylld med skrivböcker, pennor och annat som behövs för att kunna fortsätta sin utbildning.

Du kan vara med och rädda barns liv i krig och katastrofer och skapa hållbara förändringar för barn – i Syrien och över hela världen. Bli månadsgivare!

89 % går till arbetet för barnen

När du ger pengar till Rädda Barnen kan du vara trygg. Vi använder dina gåvor där behoven är som störst och där Rädda Barnens experter bedömer att de gör mest nytta för barnen. År 2018 användes 89 procent till arbetet för barnen och 11 procent till administration, nödvändig kvalitetskontroll och insamling. 

Var med och rädda barns liv i Syrien!

Bli månadsgivare

Artiklar om Syrien