Var med och ge barnen i Syrien en ljusare framtid!

Ge barn i Syrien en ljusare framtid!

Kriget i Syrien har pågått i tio år och för många barn är krig allt de har upplevt. Vi finns på plats och gör allt vi kan för att barnen. Din gåva gör skillnad!

Tillsammans räddar vi barns liv – här och nu för framtiden. För att trygga, friska barn växer upp och förändrar världen.

Var med och ge barn framtidshopp!

Bli månadsgivare

Vi gör allt vi kan för att hjälpa barnen i Syrien

Våra lokala partnerorganisationer har funnits på plats i Syrien och omkringliggande länder sedan kriget började och fortsätter att kämpa dygnet runt för barnen och familjerna som är kvar i krigszoner och de som har lyckats fly över gränsen till flyktingläger. 

Sedan kriget i Syrien startade 2011 har vi nått fram till med nödhjälp till 4,2 miljoner människor, varav 2,6 miljoner är barn. 

Exempel på hur vi hjälper de syriska barnen:

  • MAT OCH NÄRING: Vi delar ut akuta matransoner och matkuponger till de barnfamiljer som behöver det mest. Mat är dyrt och många familjer försöker överleva på ett mål mat om dagen. Akut undernärda barn får behandling.
  • HÄLSO- OCH SJUKVÅRD: I nordvästra Syrien erbjuder vi, framför allt barn och kvinnor, gratis hälso- och sjukvård. Varje månad besöker ungefär 20 000 kvinnor och barn våra vårdcentraler och förlossnings- och mödravårdsavdelningar.
  • TRYGGHET: Våra barnvänliga platser är inte bara en trygg plats att lära och leka på, här kan barn få livsviktigt psykosocialt stöd för att klara av traumat det innebär att växa upp i krig. Vi ger särskilt stöd till ensamma barn, återförenar splittrade familjer och  hittar tillfälliga trygga fosterfamiljer.
  • TILLFÄLLIGA SKOLOR: Vi stöttar 90 skolor i landet. Vi hjälper till att bygga upp förstörda och sönderbombade skolor. Vi delar ut skolväskor, skoluniformer och skolmaterial för att barnen ska kunna fortsätta sin utbildning.
Var med och ge barnen i Syrien en ljusare framtid!
Lara, 7 år, bor i ett flyktingläger i Idlib i Syrien tillsammans med sin familj. Där har vi startat ett utbildningscenter så Lara och andra barn kan fortsätta gå i skolan. Lara drömmer om att bli lärare och hjälpa andra barn få en utbildning.

Kriget i Syrien har pågått i tio år 

För många barn i Syrien är krig allt de har upplevt. Syriens barn har fått utstå fruktansvärda lidanden, både fysiskt och psykiskt. Tiotusentals har dött i brutala attacker och många fler har blivit allvarligt skadade, traumatiserade eller tvingats fly från sina hem flera gånger om. Många barn har dessutom missat år av sin skolgång. För närvarande går 2,4 miljoner barn inte i skolan. 

Vad säger barnen?

Mer än hälften av befolkningen har tvingats på flykt från sina hem på grund av kriget. Värst är det för barnen som påverkas psykiskt och har svårt att känna sig trygga där de nu befinner sig. Enligt vår undersökning Anywhere but Syria uppger två av fem barn att de utsätts för diskriminering och brist på bra utbildning. Många upplever att de inte kan påverka sin framtid.

Jag önskar att få leva i vilket annat land som helst, där jag kan vara trygg.

 

Många barn får inte tillräckligt med mat

År av krig, coronarestriktioner och arbetslöshet har lett till att föräldrar har svårt att försörja sig och sina barn. Matpriserna har skjutit i höjden och många har bara råd att äta gryn och ris. 3,4 miljoner barn får inte tillräckligt att äta och 500.000 av dem är kroniskt undernärda. Ytterligare 137.000 barn under fem år är akut undernärda.

Barnens säkerhet är vår högsta prioritet och vi anpassar våra insatser allt eftersom under coronapandemin. Vi är på plats i de stora flyktinglägren och hjälper till med sjukvård, mediciner, mat och skolundervisning. Med din hjälp kan vi rädda fler barns liv.

Skänk pengar till vårt arbete för barn i Syrien och andra krisområden

Var med och rädda barns liv över hela världen! Här är exempel på vad din månadsgåva kan räcka till. På två månader räcker den till dubbelt så mycket. Under ett år förändrar du många barns liv. 

  • 1 000 kronor kan ge ett tält, liggunderlag, filtar, ficklampa och batterier till en familj på fem personer.
  • 500 kronor kan ge matlagningsutrustning till två barnfamiljer.
  • 250 kronor kan ge ett barn på flykt mat för sex dagar.
  • 100 kr kan ge två barn varsin varm jacka. 
  • 88 kronor kan ge ett barn en skolväska fylld med skrivböcker, pennor och annat som behövs för att kunna fortsätta sin utbildning.

Du kan vara med och rädda barns liv i krig och katastrofer och skapa hållbara förändringar för barn – i Syrien och över hela världen. Bli månadsgivare!

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare

Nyheter om Syrien