Vi skyddar barn mot det farliga livet på gatan

Vi skyddar gatubarn mot det farliga livet på gatan.

För barn som arbetar och sover på gatan är livet tufft och farligt, men vi finns på plats och gör allt vi kan för att hjälpa och skydda barnen. På våra barncenter kan de få mat, rent vatten, en säng att sova i och träffa vuxna som ger psykologiskt stöd och skolundervisning.

På många platser runt om i världen sover miljontals barn ensamma på gatorna varje natt. Barnen är övergivna, rädda och blir ofta enkla byten för kriminella gäng som rekryterar dem till brottslig verksamhet. De riskerar också att bli bortförda av människohandlare som lovar mat och husrum, men sedan säljer dem som prostituerade och slavar.

Var med oss varje dag och skydda barnen!

Bli månadsgivare!

Det finns inga exakta uppgifter på hur många barn i världen som bor på gatan. Många länder vill inte uppge några siffror, men enligt uppskattningar rör sig om cirka 100 miljoner barn som inte har något hem att gå till på natten.

Din gåva kan ge barnen en sängplats, mat, läkarvård, möjlighet till utbildning och en framtid bortom det farliga livet på gatan. Tack!

Vad gör Rädda Barnen för att skydda barn som lever på gatan?

Rädda Barnen finns på plats i städer runt om i världen och gör vad som krävs för att skydda barn som lever ensamma och utsatta på gatorna.

  • Söker upp barnen ute på gatorna och ser till att de får skydd, stöd och skola.
  • Driver dygnet-runt-öppna center för barn som lever på gatan. Här kan de få mat, en säng att sova i och möjlighet att tvätta sig. Barnen registreras och får träffa trygga vuxna som kan ge psykologiskt stöd, skolundervisning och medicinsk hjälp vid behov. 
  • Undersöker om det finns anhöriga. Vi undersöker alltid om det är möjligt att hjälpa barnet tillbaka till sina anhöriga eller hitta andra tryggare lösningar än våra center.
  • Hjälp med skolgång. Vi hjälper barnen vidare, så att de kan påbörja eller fortsätta sin skolgång och även få möjlighet till en yrkesutbildning.
  • Ger ekonomiskt stöd till de mest utsatta och fattiga barnfamiljerna för att de ska få hjälp innan livet på gatan blir den enda utvägen för deras barn. Med vårt stöd kan barnen gå  i skolan istället för att arbeta.
  • Samarbetar alltid med lokala myndigheter och regeringar för att skapa en långsiktig hållbar plan för barnen på gatan.

Det är du som gör det möjligt!

Tack vare alla fantastiska människor som regelbundet bidrar med pengar och engagemang, kan vi skapa långsiktiga hållbara förändringar för barn över hela världen. Tillsammans gör vi världen till en bättre plast för barnen.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare